BBQ WEEKEND
Ljetno druženje uz jezero u znaku roštilja, peka i koktela s braćom Nekić, Dujom Piscem i Karlom Ferenčakom
Druženje u zelenilu uz jezero uz top koktele najboljih koktel majstora, slasna hrana koje se prisjećate danima i glazbeni program zvuči kao savršen pozdrav ljetu.
Srećom, braća Marin i Josip Nekić u suradnji s Turističkom zajednicom Svete Nedelje pripremaju drugo izdanje BBQ Weekend baš s takvim scenarijem.
Na park jezeru Kipišće, u neposrednoj blizini Zagreba, organiziraju događanje na kojem žele pokazati što sve mogu vatra i dim, 31. kolovoza i 1. rujna s početkom u 18 sati. Izjave za medije održat će se u subotu, 31. kolovoza 2024. u 19 sati na Jezeru Kipišće.
FOTO: BBQ Weekend
Studiozan pristup mesu, vatri i dimu
"Imamo smoker koji smo sami napravili, a u kojem pripremamo razna mesna i povrtna jela te koristimo vlastitu arhivu drva. Odabiru drva pristupamo vrlo studiozno jer želimo pokazati ljepotu i raznolikost pripreme namirnica na različitim vrstama drva. U našem 'wood vaultu' sušimo drva graba, kruške, trešnje, jabuke i šljive u periodu od 16 do 18 mjeseci. Za svako meso koristimo drugačiju kombinaciju drva, a taj dodatni štih od drva je baš poseban", otkrivaju Marin i Josip Nekić. Meso je posebna tema.
Njihova majka je po struci mesarica i desetljećima je radila u struci pa upravo ona nadgleda nabavu. Otac je zadužen za arhivu drva. Posebno je važno misliti o svježini namirnice uz kvalitetu.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
Glasoviti ćevapi Duje Pisca
U subotu 31. kolovoza na BBQ Weekendu pridružuje im se i Duje Pisac, pravi znalac obrade i pripreme mesa. Lani su se formirali dugi redovi znatiželjnih gostiju samo da probaju njegove glasovite ćevape.
Ove godine Duje Pisac će podijeliti petsto porcija pa preporučujemo dolazak na vrijeme kako bi svi zainteresirani mogli kušati. Zbog velikog interesa, u zagrebačkom City Centar one West, otvorio je Chevap by chef Duje Pisac, a kako saznajemo uskoro bi mogao otvoriti i nove zagrebačke lokacije.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
Kralj žara
U subotu ćete također moći kušati i slasno BBQ pile s mlincima pripremljeno na Weber kettle roštilju. Naime, na događanju će gostovati i brand Kralj žara koji u svom asortimanu ima najveći izbor roštilja, a uz sve to važna im je i edukacija pa već godinama provode vlastitu Akademiju oko obrade i pripreme namirnica na roštilju.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
'Pečemo paprike i salsu na 400 stupnjeva Celzijusa'
Osim toga, tvrtka Gastrostil, oba dana će pripremati rog paprike i patlidžane u fenomenalnim Josper pećima koje su poznate po visokoj kvaliteti, konstantnom držanju temperatura i do 400 stupnjeva Celzijusa, a posebno su cijenjene u Španjolskoj gdje ih koriste i u cijenjenim restoranima.
Tako pripremljene namirnice koristit će se kao prilozi za Nekićeva jela poput pulled pork i pork bellyja za koje su lani gosti vozili iz Rijeke i Međimurja samo da ih probaju. Osim toga pripremat će i salsu od Rajskih rajčica posvećenoj Marinovoj i Josipovoj baki Antici koju će služiti s nachosima. Cilj je ukazati na posvećenost glede kvalitete i namirnica ali i procesa koji nitko od sudionika ne shvaća olako.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
Majstorski pripremljena peka
Jeste li znali da se u Svetoj Nedelji proizvode peke koje su duboko ukorijenjene u hrvatsku gastronomsku kulturu? Zlatko Belužić, ugostiteljski stručnjak s dugogodišnjim angažmanom u Jadranka hotelima, u nedjelju će pripremati jela u emajliranoj i gus peki Limarije Sebastijan pa ćete moći svjedočiti cijelom procesu pripreme, a kasnije uživati u gotovom klasiku.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
Premijerno izdanje koktela novog IT mjesta
Priča o koktelima zaslužuje novo poglavlje. Marko Markota iz jake distribucijske kuće Alca i Karlo Ferenčak, virtuoz koktela koji je dugo godina radio u restoranu Noel pripremaju otvorenje bara u zagrebačkom kinu Urania.
Postojat će dvije karte koktela, jedna posvećena klasičnim koktelima, a inspirirana filmskim klasicima dok će druga biti u znaku signature koktela uz inspiraciju bogatom arhitektonskom poviješću. Premjeru ili foršpan onog što pripremaju u listopadu u Uraniji bit će na BBQ Weekendu gdje će pripremati četiri koktela.
FOTO: Unsplash (Ilustracija)
Umjetničke radionice s poznatim grafiterom
Važno je misliti na animaciju najmlađih kako bi i njima bilo interesantno te smo osmislili umjetničke radionice s grafiterom Krešimirom Golubićem poznatijem kao Leon GSK. Ovoga puta ćemo crtati s LEGO kockicama i vaše kreativne LEGO crteže otisnuti u obliku LEGO grafika. Ova jedinstvena crtaonica namijenjena je klincima od 8 godina starosti. Za one mlađeg uzrasta pripremili smo radionice pripreme i tiska linoreza i radionice crtanja. Za subotnji glazbeni program zadužen je Tex Crowe, a u nedjelju Whatever Band.
Sveta Nedelja nudi privlačne uvjete: Ovo su sve prednosti za poduzetnike
Sve novosti vezane uz BBQ Weekend pratite na Instagramu i Facebooku Turističke zajednice Sveta Nedelja. Veselimo se Vašem dolasku!
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.