NAJTEŽI TRENUCI

ŽIVOTNA DRAMA BIVŠEGA TV VODITELJA Maltretiraju me jer sam gay i optužuju da zlostavljam oca...

Autor

al/24sata

''Prijavljuju me da fizički zlostavljam svojeg oca. Ovo stvarno mora prestati, ovo maltretiranje od strane obitelji pokojne majke, jednostavno nemam više snage'', govori kroz suze i jecaje Nenad Hervatin (39), nekadašnji popularni televizijski voditelj.

18.09.2019. u 11:45
Ispiši članak

Bivši televizijski voditelj bori se za život bolesnog oca Josipa Novosela, koji ga je udomio i ponudio mu krov nad glavom kad mu je trebalo. No nedavno su se uloge promijenile te je otac Josip trebao njegovu pomoć. Prije dva tjedna imao je operaciju fistula nakon što prvobitna nije dobro sjela te se fistula morala prebaciti na drugo mjesto. Josip je operaciju preživio te se od nje sad oporavlja.

Dok se brine o bolesnom ocu, bori se i s optužbama i prijavama rodbine s majčine strane, koja mu šalje policiju na kućni prag. Kako prepričava Nenad, nesporazumi su počeli zbog podjele imovine.

''U šest mjeseci bilo je mnogo prijava i dolazaka policije. Tata je u šoku. Ovo ne prestaje. On je kronični bolesnik i svaki dolazak policije za njega može biti opasan za život. Dajte nam da živimo normalno i u miru'', zavapio je Nenad. No Hervatinova rodbina govori kako “stvari” nisu kakvima ih on predstavlja.

''Nenada sam prijavio socijalnoj službi za zlostavljanje tetka Josipa, a policiji zbog prijetnji smrću. Prije mjesec dana napisao mi je da će se napiti naše krvi za svaku Josipovu suzu'', rekao je u telefonskom razgovoru Nenadov ujak Berigoj Hlemić. Objašnjava i kako su Nenad i Josip napravili ugovor o doživotnom uzdržavanju, prema kojemu, tvrdi Hlemić, Hervatinu pripada stan.

''Tako da se mi ne želimo dočepati tog stana'', kaže Berigoj.

Uz Nenadove tvrdnje stoji njegov otac Josip.

''To su sve laži. Nije istina da me Nenad fizički zlostavlja'', govori Josip i dodaje da prihvaća i voli sina, koji skrbi o njemu otkad je prikovan za krevet. Zbog zdravstvenih problema Josip se bori s hipoglikemijskim šokovima, zbog kojih su mu cijelo vrijeme potrebni njega i skrb.

''Našao sam se u novoj situaciji, koja zahtijeva stalnu koncentraciju. Dobro se snalazim. Postali smo najbolji prijatelji'', komentirao je Hervatin. S televizijskog posla prebacio se u poduzetništvo prije nekoliko godina, ali zbog situacije s ocem posljednjih osam mjeseci nema posao.

Zbog obiteljskih optužbi i prepucavanja, 24sata, koji objavljuju ovu priču, kontaktirali su i Policijsku upravu istarsku, u kojoj im nisu mogli otkriti detalje slučaja, no potvrdili su kako su podnesene prijave stavljene na razmatranje.

Bivši televizijski voditelj smatra kako je njegovoj rodbini najveći “problem” njegova seksualna orijentacija, zbog koje i traje konstantno uznemiravanje s njihove strane.

''Možda sam trebao biti žrtveno janje i prvi priznati javno da sam homoseksualac, da ovo sve prestane'', govori Nenad i nada se da će s tim priznanjem prestati napadi na njegovu malu obitelj, koja je uvijek uz njega. Bivši televizijski voditelj inzistirao je da nazovemo njegova oca.

''On me voli bez obzira na sve'', rekao je Nenad, a Josip je to i potvrdio. ''Prihvatio sam Nenada. Naravno da prihvaćam i njegova partnera'', objasnio je Josip.

O svemu je progovorio i Nenadov partner, koji je zbog poslovnih razloga htio ostati anoniman.

''Dugo traje maltretiranje Nenada od strane njegove obitelji s majčine strane. Pogotovo otkad mu je majka preminula, i mislim da je razlog što se žele upisati u stan u kojem trenutačno živi s Josipom'', priča njegov partner. Iako Nenadova strana obitelji zna njegov identitet, nitko ga dosad nije kontaktirao. Jedan od razloga tome je što i Nenadov partner ne živi u Puli, donosi ovu potresnu priču 24sata.