JEFTINA, ZDRAVA I UKUSNA

POKUŠAJTE, NIŠTA NEĆETE IZGUBITI! Je li ovo 'čarobna' juhica koja je pomogla američkoj baki u pobjedi nad korona virusom?

Autor

Andrea Latinović

Američki su mediji prije nekoliko dana objavili vijest koja je dirnula milijune Amerikanaca, ali i ne samo njih. Naime, 90-godišnja Geneva Wood iz Seattlea pobijedila je korona virus, ali i postala simbol nade za tisuće zaraženih Amerikanaca, osobito onih starijih, kao i za sve one koji strahuju od zaraze.

25.03.2020. u 16:54
Ispiši članak

Baka Geneva virusom se zarazila sredinom veljače, kao i brojni stanari Centra za starije osobe u Seattleu. Od njih 132 više od 60 posto se razboljelo, a četvrtina ih je umrla od posljedica COVID-19.

Njezina unuka Kate Neidigh je za "Seattle Refined" kazala da je baki bolest potvrđena 6. ožujka, a u tom je centru završila u siječnju nakon moždanog udara.

Ispričala je i kako je ne čudi to što se baka oporavila, jer je oduvijek bila borac.

Kroz bolničko staklo baka je svojoj obitelji slala poruke da će "pobijediti" i da će"biti na nju ponosni".

Unuka Kate je zatim na Facebooku napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila juhu od krumpira i da su se svi, ali i liječnici i medicinske sestre šalili kako joj je upravo ona pomogla u oporavku, ali su odmah zatražili i recept te čudotvorne juhe.

Ne znamo je li sada zdrava baka Geneva jela upravo ovu juhicu, ali mi smo, za svaki slučaj, pitali naše bake kako se spravlja to jednostavno, hranjivo i jeftino jelo, zlu ne trebalo. Ta je juha i inače vrlo popularno jelo, posebice na selu.

Odmoći sigurno neće, a gotovo ništa vas ne stoji da je skuhate svojim ukućanima i sebi.

Recept za  Bakinu juhu od krumpira:

Isjeckati krumpir na sitne kockice;

Staviti u litru hladne vode dok ne prokuha;

Može se dodati malo Vegete, malo paradajza iz tube, ili kutije i napraviti zapršku, ali bez brašna;

Ugrijati malo ulja na štednjaku, staviti na vrh male žličice crvene paprike te uliti u juhu kada je skuhana;

Može se dodati i mrvica papra te sačekati da juha zavri;

Također, po želji se može, ali i ne mora, staviti i razne začine- peršin, origano...

Servirati i poslužiti dok je vruća, ali pripaziti da ne bude prevrela.

Dobar tek!

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.