KRENI ZDRAVO

Iskoristite priliku - imamo sedam super recepata kako napraviti domaći pekmez, džem ili marmeladu od šljiva

Autor

ri

Klasični pekmez, džem ili marmelada od šljiva prema receptu naših baka omiljeni je doručak u gotovo svakom kućanstvu.

21.08.2020. u 08:06
Ispiši članak

Šljive su izvrsno rješenje za konstipaciju, pune su nutrijenata i jednostavno se uvrštavaju u prehranu, a ako ih pretvorite u ukusan namaz moći ćete u njima uživati i van sezone. Iako većina ljudi obožava domaći pekmez, džem ili marmeladu od šljiva, nekima od njih smeta što sadrži veliku količinu šećera. Međutim, ovaj pekmez možete pripremiti i na zdraviji način - sa stevijom ili agavinim sirupom.

Tradicionalni recept za pekmez od šljiva je najjednostavniji - trebaju vam samo šljive i šećer koji možete zamijeniti stevijom, a dodatno možete ubaciti i cimet te vaniliju. Ako preferirate jednostavnu pripremu i nula šećera, za vas imamo recept za pekmez od šljiva koji se priprema u pećnici i idealan je za dijabetičare.

Za sladokusce tu je recept za pekmez od šljiva s čokoladom i rumom, a za one koji vole voće imamo upute za pripremu džema od šljiva i jabuka.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.