NOVI TREND

Od pjevanja više nema kruha! Otkrivamo čime se bavi sve više hrvatskih estradnjaka

Autor

Mislav Nekić

U vrijeme 'lockdowna' kad većina estradnjaka o nastupima može samo sanjati, za popunjavanje budžeta je svaka kuna dobrodošla. Ne čudi zato da se među pjevačicama, pjevačima, voditeljicama i glumicama pojavio novi trend, sve više poznatih pokušava ostvariti karijeru vezanu uz gastronomiju. Treba reći da je većina njihovih projekata krenula prije pandemije, no u njezino vrijeme, više dolaze do izražaja.

29.11.2020. u 21:14
Ispiši članak

Hrvatskim šoubiznisom zavladao je novi trend. Sve više poznatih Hrvatica i Hrvata, koje smo naviknuli gledati kao pjevačice, pjevače, glumice i voditeljice, sve češće gledamo s kuhačama, kuharskim noževima i ostalim stvarima vezanim uz gastronomiju.

I dok neki ranije stečenu popularnost pokušavaju kapitalizirati pokretanjem YouTube kanala na kojim kuhaju osobno ili predstavljaju tuđe recepte, neki pišu kuharice, a ima i onih koji su otišli korak dalje, otvorivši vlastite restorane. 

Bivša dance zvijezda Ivana Banfić nedavno se na Instagram storyju pohvalila domaćim klepama, tradicionalnim bosanskim jelom, dok je na profilu objavila fotografiju s tanjurom na kojem se nalaze štrukle.

"Zaljubila sam se u kuhanje, vidim se u novoj ulozi 'I Bee cooking'. Uskoro...", napisala je Banfić.

Iako nije otkrila više detalja, ne bismo se čudili kako je bivša pjevačica odlučila krenuti u kulinarske vode, poput primjerice glumice Sanje Vejnović koja je najavila pisanje kuharice.

"Bit će više od stotinu recepata, s tim da su vrlo precizni i detaljno opisani postupci pripravljanja pojedinog jela. Želim da onome tko kuha po mojem receptu bude sve jasno od trenutka 'uključite pećnicu' do kraja pripreme jela, bez upitnika nad glavom. Odlučila sam, poučena vlastitim iskustvom, obraditi i osnove pripreme namirnica, pozabaviti se svim osnovnim tehnikama. Recimo, sve od toga kako se neka namirnica reže, pa do precizno određenih količina sastojaka. Smatram da je preciznost u receptima iznimno važna", otkrila je Vejnović, koja se, dok kuharica ne bude objavljena, jelima hvali na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

Vejnović nije jedina glumica koja se okušala u pisanju kuharice.

Učinila je to i njezina kolegica Nada Rocco, koja je u kuharici 'Moje sirove strasti' koja je objavljena prije šest godina progovorila o sirovoj hrani.

Nakon što su se okušali kao par u RTL-ovom showu "Tri, dva, jedan-kuhaj!", u gastro vodama ostali su i reperi Marko Lasić-Nered i Renato Đosić-Renman.

I dok je Nered scenarist i voditelj YouTube gastro showa 'Kaj se kuha?', Renman je puno ozbiljnije zakoračio u ugostiteljstvo, otvorivši  burger bar KSS Burger One.

𝙉𝙖𝙨̌ 𝙧𝙞𝙯̌𝙤𝙩𝙤 𝙟𝙚 𝙨𝙥𝙧𝙚𝙢𝙖𝙣 👊 .. hvala Bogu ide vikend! 😇 Uživajte i zapratite na YouTube kanalu ako već niste! 𝗕𝗮𝗰𝗶𝘁𝗲 👀 𝗻𝗮 𝘇𝗮𝗱𝗻𝗷𝘂 𝗲𝗽𝗶𝘇𝗼𝗱𝘂, 𝗹𝗶𝗻𝗸 𝗼𝗱𝗺𝗮𝗵 𝗶𝘀𝗽𝗼𝗱 👇 https://www.youtube.com/watch?v=4R_XDkQlZUU

Objavljuje Kaj se kuha?Petak, 13. studenoga 2020.

Ulazak Renmana u gastro vode nije novost, i prije se okušao kao kuhar.

"Da se ne lažemo, u ugostiteljstvo sam ušao kad je voda došla do grla, kad više nismo imali što jesti", objasnio je još prošle godine reper razlog zašto je glazbu odlučio zamijeniti 'kuhačom' odnosno ugostiteljstvom.

No dok je prije radio za druge,  sada je odlučio otvoriti vlastiti burger bar.

Brat Marko Neki Daniels Lasić stigao u kontrolu kvalitete ☝🏻

Objavljuje KSS Burger OnePonedjeljak, 12. listopada 2020.

Njegovim putem nešto ranije, u ljeto prošle godine, krenuo je i Davor Dretar-Drele, otvorivši restoran "Vruća čuča" koji  je popularni voditelj nakon ulaska u Sabor zatvorio.

Novom trendu priključila se i Doris Pinčić, koja uz voditeljsku karijeru na Hrvatskoj radioteleviziji, paralelno gura i osobni kulinarski projekt, YouTube kanal 'Kuhinja Babe Eve'.

Već ranije, karijere u kojima su se proslavili, gastro projektima, zamijenili su i brojni drugi hrvatski celebritiji.

Pjevačica Novih Fosila Sanja Doležal ima svoj kulinarski kutak u InMagazinu Nove TV, bivša voditeljica Hrvatske radiotelevizije Karmela Vukov Colić recepte objavljuje na blogu Ciao Karmela, dok je bivša pjevačica ET-a Lana Klingor -Mihić, nakon pobjede u Celebrity MasterChefu, pokrenula YouTube kanal 'Slana kuharica', a svoje kulinarske vještine pokazala je i na nekoliko food festivala.

Mogu li svi navedeni od 'prekvalifikacija' živjeti?

Proučavajući navedene projekte, koji su sve, samo ne amaterski, stekli smo dojam da svi od toga što rade ostvaruju neku zaradu, bilo da kuhajući promoviraju određene namirnice i restorane/mjesta u kojima kuhaju, ili pak za to što rade primaju honorare.

Većina ih je prisutna i na društvenim mrežama, što im sigurno donosi određen prihod.

No nismo baš sigurni da većina samo od toga može živjeti. Čini nam se da preživljavaju, nadajući se da će im u budućnosti njihovi projekti početi donositi ozbiljniju zaradu.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.