ODLUČIO SE ZA KULINARSTVO

Omiljeni chef: 'Život u sjemeništu je vojnički, ali tamo sam naučio životnu lekciju'

Autor

is

Član žirija Masterchefa Stjepan Vukadin  otkrio je zašto je otišao u sjemenište kao srednjoškolac. 

09.09.2024. u 09:16
Ispiši članak

Sedma sezona "MasterChefa" s emitiranjem započinje 15. rujna. Gledatelje očekuju i neke novosti, pa će se tako chefu Stjepanu Vukadinu pridružiti Goran Kočiš i Mario Mihelj. Stjepan je priznao kako je s dvojicom novih kolega dobro "kliknuo" te da su uspješno savladali sve početne prepreke.

"Dobio sam dvojicu novih kolega koji su se jako dobro snašli u ulozi članova žirija. Mogu reći da smo odmah kliknuli na samom početku snimanja i da je gušt snimati i raditi s Goranom i Marijem. Onaj sami početak, kad je najteže jer još uvijek ne znaš kako to sve izgleda, moram priznati da su jako dobro savladali", rekao je.

Dodao je kako se osjeća kao da su već snimili jednu sezonu skupa. "Moj savjet prema njima je bio da samo budu svoji, onakvi kakvi jesu. To su i poslušali i super to sve izgleda. Snimanja, iako duga, prođu u zezanciji i dobroj atmosferi", rekao je Stjepan koji je dodao kako se s kolegama druži i privatno. Stjepana gledatelji redovito prepoznaju te mu prilaze i žele se fotografirati, rekao je za Večernji.

FOTO: Instagram/Stjepan Vukadin

Želio je postati svećenik

Podsjetimo, poznato je da je Stjepan u mladosti htio postati svećenik pa je s 13 godina ušao u sjemenište. Ipak, shvatio je kako mu je poziv nešto drugo, stoga se prebacio u srednju kuharsku školu u Šibeniku." Jednostavno sam se probudio jedno jutro s porivom da odem u sjemenište. I to je trajalo sigurno jedno pola godine, to razmišljanje, svaki dan sam sve više i više to želio. Naravno, nije to došlo ni iz čega, kao mali sam ministrirao, a i moj stric Krešo je franjevac", rekao je Stjepan koji je ove godine po prvi put postao otac. 

Omiljeni hrvatski chef postaje otac: 'Nema ljepšeg dara'

"Nije bio to lagan period, došao sam u sjemenište na pola godine jer sam već tada bio u srednjoj tehničkoj školi, morao polagati razlike predmeta. Tempo kojim se živi u sjemeništu je vojnički. Nakon pola godine sam se vratio i odmah odlučio otići u kuharsku školu koja je bila i moj prvi poziv. Najveća životna lekcija koju sam naučio na tom putu je ona da ne moraš biti svećenik, da bi bio dobar čovjek, što mi je tada rekao moj rektor don Mladen Parlov", zaključio je chef. 

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.