POZNATI ZAGREBAČKI REPER
OD REPA NEMA 'KRUHA Kad više nije imao što jesti počeo se baviti ugostiteljstvom
"Da se ne lažemo, u ugostiteljstvo sam ušao kad je voda došla do grla, kad više nismo imali što jesti", sada već bivši reper objašnjava zašto je glazbu odlučio zamijeniti 'kuhačom' odnosno ugostiteljstvom.
Prvi zagrebački reper i pionir hrvatske hip-hop scene Renato Đošić Renman(51) na početku je svoje nove karijere. Otprije dva tjedna njegovo je radno mjesto: glavni kuhar novog zagrebačkog burger bara.
No, to nije njegov prvi susret s kuhinjom. O razlozima prestanka bavljenja glazbom progovorio je u intervjuu za Jutarnji list.
"Da se ne lažemo, u ugostiteljstvo sam ušao kad je voda došla do grla, kad više nismo imali što jesti", sada već bivši reper objašnjava zašto je glazbu odlučio zamijeniti 'kuhačom' odnosno ugostiteljstvom.
Navodi primjer.
"Jedini samostalni nastup imao sam sredinom 90-ih godina u diskoteci Metropolis u Splitu. Nazvala me menadžerica Goga Bosak i rekla da me vlasnik Goran Surla želi angažirati. Bahato sam rekao da tražim 1200 maraka i avionsku kartu, a oni su pristali. Još su me smjestili u veliki apartman s pogledom na more. To je bilo super! Ali, to je bila jedina ponuda za nastup u mojoj čitavoj karijeri", iskreno priznaje koji je prije kuharske karijere zarađivao i kao DJ, voditelj 'Hit depoa', radio je na HTV-u kao scenograf, imao je i slikarski atelje, no sve se promijenilo kad je dobio obitelj, suprugu i sina.
"Strašno je kad svom djetetu nemaš što dati jesti. Zato mi je žao svakog dana provedenog uz glazbu. Nema šanse da više ikad jednu notu odsviram ili odrepam", govori Renman, koji iskreno priznaje da u 35 godina bavljenja glazbom nije postigao ništa, niti je od glazbe išta zaradio.
Prije najnovijeg angažmana, radio je u ugostiteljstvu, poznati ugostitelj angažirao ga je da mu vodi kućicu na 'Fuliranju', a tijekom turneje repera Marka Lasića Nereda, pekao je ribu u 14 gradova, gdje su se koncerti održavali. Nakon toga se prekvalificirao za kuhara te odradio angažmane na nekoliko zagrebačkih uličnih evenata i sezonu u restoranu na Krku.
No, nije Renman jedini reper koji je glazbu zamijenio kuhinjom. Stiv Kahlina, poznatiji i po svom nekadašnjem umjetničkom imenu El Bahattee (41) posvetio se proizvodnji vrhunske čokolade i pralina.
Njegove čokolade osvajaju gurmane u zemlji, ali i izvan nje, a novu strast prije desetak godina je otkrio na sajmu čokolade u Parizu. Jednom kad je vidio i probao neke nove okuse shvatio je koliko o čokoladi ustvari malo znamo. U potpunosti se bacio na novi interes, školovao se vani, a biznis pokrenuo sa suprugom..
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.