IZAZVAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NOVE KRITIKE Tarika Filipovića optužili da je zbunio natjecatelja, on odgovara: Nisam ni ja znao odgovor!

Autor

rj/Jutarnji list

Nova epizoda "Milijunaša" ponovno je izazvala buru na društvenim mrežama. 

19.11.2019. u 15:05
Ispiši članak

Gledatelji na društvenim mrežama kritiziraju voditelj Tarika Filipovića jer je navodno namjerno zbunio natjecatelja i naveo ga da potroši oba preostala dva džokera, dok neki tvrde kako mu je previše pomogao.

Epizoda 'Milijunaša izvanredno prikazana u nedjelju navečer je postala "sporna" nakon što je kao posljednji natjecatelj preko puta Tarika Filipovića u vruću stolicu sjeo natjecatelj Perica Oroz iz Vidovaca pokraj Požege.

Spomenuta drama dogodila se na njegovom pitanju za 2000 kuna koje je glasilo: kad pivski stručnjaci raspravljaju o IBU-u, o čemu zapravo razgovaraju?

Ponuđeni odgovori bili su: o kiselosti piva, o slatkoći piva, o gorčini piva te o hladnoći piva. Da je točan odgovor gorčina Perica je naslutio odmah na početku.

"Gorčina se obično spominje uz piva. Al’ nisam baš neki pivopija, to je točno. I vidi se. Ma to nije moje područje. Kiselost, slatkoća, hladnoća. Gorčina piva. Ma gorčina piva. Gorčina piva", uvjeravao je sam sebe Perica, dok je Tarik dodao: "Zna li publika? Ne baš, jel’?".

Natjecatelj je tada počeo raščlanjivati slova u skraćenici IBU.

"B, B, B, B... B je rješenje", rekao je.

"A ne bi možda B bilo beer?", pita ga Tarik, na što je natjecatelj odgovorio: "Idem eliminacijom... Hladnoća, mislim, ne. Slatkoća, također, ne. Sad smo to već prošli... Ha, gorčini piva... Hladnoća nije, slatkoća nije, kak’ se kaže gorčina... Gorčina piva... Džokera...".

"Što ćemo, Perice moj?", nastavio je Tarik.

Perica se ipak zbunio: "A ništa ajmo zvati... Ma gorčina, kakva hladnoća...".

"Nakon petog pitanja se više ne miješam...",  odgovara mu Tarik pa natjecatelj zove prijatelja Hrvoja Vlahova, koji mu odgovara da je gotovo 100 posto siguran da je odgovor gorčina piva.

To je sada već druga potvrda Perici da je gorčina konačan odgovor.

"Ma, gorčina ću ja reći ", zaključuje stoga. Međutim, Tarik ga prekida: "Od čega se pivo sastoji? Što ono piše, čega ima, što ono piše na etiketi, da skratimo? Voda...?".

Tarik nastavlja i dalje.

"Nama bi, mislim, najbliža bila hladnoća, kao ono: ‘Oprostite, imate li malo hladnog piva’. Ali stručnjaci, o čemu oni razgovaraju?", potiče ga Tarik, dok Perica komplicira: "A stručnjaci da, oni mi se i vrte, vidim ih kako razgovaraju, ali ne o hladnoći, oni su zagrijani za pivo... o slatkoći piva...".

"Ajmo još publiku, pa ne znam, očito... Ili mislite da možete bez... Mogli bi vam dati neki dobar savjet, ali baš smo se upleli u neku mrežu", nastavlja Tarik. Publika također bira gorčinu, sa 60 posto glasova, Perica konačno odgovara točno, a onda sirena za kraj prekida emisiju, pa ćemo ga imati priliku gledati i u emisiji ovog četvrtka.

Novinari Jutarnjeg lista su upitali Tarika Filipovića za komentar cijele situacije.

"Postoje pravila, naravno, i ja nakon petog pitanja za 1000 kuna više ne pomažem natjecateljima. Na prvih pet pitanja dozvoljeno mi je pomoći im, ponekad čak i direktno, no nakon petog više ne. Eventualno mogu natjecateljima dati savjet vezan uz džokere ", rekao je omiljeni televizijski voditelj i dodao da ni on nije znao odgovor na pitanje.

Problema s natjecateljom Pericom bilo je i ranije jer je već na pitanju za 1000 kuna zapelo kad nije znao je li koloratura, sinekura, lazura ili bravura "-ura" koja često stoji uz pridjev "jezična". Prvo je htio krivo odgovoriti, Tarik ga je spasio - naveo ga je na džokera "pola-pola" i doveo do točnog odgovora - bravura.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.