ODLIČAN RECEPT
Nives Celzijus otkrila nam je tajnu najboljih fritula: 'Ovaj sastojak daje im mekoću'
Na svom Instagramu, Nives Celzijus podijelila je ugođaj tople obiteljske nedjelje.
Nives Celzijus često voli pripremati nešto slatko, a nedavno je podijelila video u kojem u kasnim večernjim satima peče palačinke. Ovoga puta njezina kći Taiša pokazala je u videu kako mama priprema fritule. Za Direktno, Nives je otkrila tajnu svojih fritula.
"Sve radim odokativno, ne držim se striktno recepta. Pripremam ih s jogurtom, otprilike 4 decilitra tekućeg jogurta, a glatkog brašna stavim odokativno, oko 400 grama, pa po potrebi dodam još. U smjesu ide jedno jaje, vanilin šećer, prstohvat soli, jedan suhi kvasac i pola praška za pecivo te čep rakije ili ruma. Uvijek dodam i dvije naribane jabuke. Volim ih stavljati i u biskvite jer daju bogatiji okus i mekoću. Važno ih je naribati što sitnije", kaže Nives.

FOTO: Instagram/Screenshot
'Volim ih s čokoladnim namazom'
"Dodam i dvije žlice običnog šećera. Smjesa mora biti ni pregusta ni prerijetka. Fritule stavljam žlicom u vruće ulje i okrećem dok ne porumene sa svih strana. Ne pazim na estetiku, hoće li imati ‘rogove’ – važno mi je da su ukusne", dodala je.
Nives Celzijus pohvalila se božićnom jelkom: Nije jedina koja ju je okitila prije Badnjak
"Što se tiče dodataka, svatko ima svoj izbor. Leone ih najčešće pospe šećerom u prahu, dok ih mi ostali mažemo čokoladnim namazom", rekla je Nives o svojim obiteljskim slatkim ritualima.
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.