OTKRILI SU ZAŠTO ODLAZE
Loša vijest za sve ljubitelje Masterchefa: Dva poznata chefa napuštaju žiri
Popularni kulinarski show Masterchef objavio je da radi drastičnu promjenu te da dva poznata člana žiraija napuštaju emisiju.
Posljednje tri sezone u žiriju su bila tri vrhunska i poznata chefa Melkiora Bašića, Damira Tomljanovića i Stjepana Vukadina. U novoj sezoni "Masterchefa" očekuju nas velike promjene kada je u pitanju sastav žirija. Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz showa, objavili su s Nove TV.
Također su objavili da ćemo u sljedećoj sezoni gledati njihova kolegu Stjepana Vukadina koji je s njima bio prethodne tri sezone, a tko će mu se još pridružiti, nije poznato. "Veliko zadovoljstvo mi je bilo tri sezone biti u žiriju MasterChefa, no zbog poslovnih obaveza nisam mogao prihvatiti angažman na još jednoj. Novoj postavi želim super sezonu", izjavio je Melkior Bašić.
I Tomljanović je otkrio zbog kojih ga razloga više nećemo gledati u programu Nove TV. "Nisam dio nove sezone, fokus mi je na drugim projektima, i karijeri chefa, konzultanta i profesora. MasterChef nam je svima donio u život puno lijepoga, a to se ne zaboravlja", istaknuo je Tomljanović.
FOTO: Screenshot/Nova TV
Imaju zavidne karijere
Svestrani chef Melkior Bašić, koji je svoje radno iskustvo stjecao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama u francuskom gradu Bordeauxu, među kojima su i Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L'Oiseau Bleu.
Nakon toga dvije je godine bio zaposlen na poziciji executive chefa u boutique hotelu Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju, a pažnju velikog dijela javnosti prije tri godine privukao je svojim angažmanom u ovoj popularnoj emisiji. Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. radom u domaćim i inozemnim hotelima.
Hrvatska ima novog Masterchefa: Luka Veić otkrio planove nakon pobjede
Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice u Kastvu, pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića, u tada vodećem slow food restoranu u regiji. Sljedećih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru.
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.