SANJA VEJNOVIĆ

Kultna hrvatska glumica oduševila potezom, ovo su mnogi jedva dočekali

Autor

mn/Đenada Kučković/Jutarnji list

Kultna hrvatska glumica Sanja Vejnović unatoč krizi koja je pogodila glumce nije izgubila optimizam. Naprotiv,  iskoristila ju je za pisanje i uređivanje scenarija, a najavila je i pisanje kuharice, što su mnogi dočekali s oduševljenjem.

06.11.2020. u 10:46
Ispiši članak

"Tko god je zaposlen, prima stalni dohodak, može biti sretan. Slobodnim umjetnicima je izuzetno teško. Iako poziva za snimanja još nema, nisam sjedila prekriženih ruku. U posljednjih godinu dana napisala sam nekoliko scenarija. Sada ih dotjerujem i uređujem", rekla je glumica za Jutarnji list

Unatoč teškim vremenima za glumački svijet, optimistična je.

"Po prirodi sam optimistična, nema neke koristi od pretjeranog uzrujavanja. Da citiram montipajtonovce: 'Always look on the bright side of life'. I ja ponekad uz dozu humora gledam i tražim sunčanu stranu života. Pritom nisam nerealna", nastavlja Vejnović, koja je nedavno oduševila najavom.

Nedavno je na Instagramu objavila kako u proljeće sljedeće godine objavljuje knjigu, svoju kuharicu.

"Koncipirana je tako da će se u njoj naći izbor iz svega što sam kuhala, svega čime sam eksperimentirala, što sam gledala, čitala i proučavala u svojih više od 30 kuharskih godina. Slažem materijal malo drugačije od standardnih kuharica, modernizirano. Pratim trendove, dobre i zdrave trendove dakako, pa će u knjizi biti recepata za bogate salate, dobre juhe, variva i složence, za dosta quicheova i tartova, slanih i slatkih.

Bit će više od stotinu recepata, s tim da su vrlo precizni i detaljno opisani postupci pripravljanja pojedinog jela. Želim da onome tko kuha po mojem receptu bude sve jasno od trenutka 'uključite pećnicu' do kraja pripreme jela, bez upitnika nad glavom. Odlučila sam, poučena vlastitim iskustvom, obraditi i osnove pripreme namirnica, pozabaviti se svim osnovnim tehnikama. Recimo, sve od toga kako se neka namirnica reže, pa do precizno određenih količina sastojaka. Smatram da je preciznost u receptima iznimno važna", otkriva Vejnović.

 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.