JESTE LI ZNALI?

Dizala je tri prsta na TV-u, a napisala je stihove za jedan od najvećih hrvatskih hitova

Autor

kkž

Pjesma Zlatana Stipišića Gibonnija "Libar" nastala 2001. godine, jedna je od najpopularnijih i najljepših hrvatskih pjesama. Međutim, vrlo je zanimljivo da Gibonni nije autor hita. 
 

18.07.2024. u 12:05
Ispiši članak

Naime, dio pjesme napisala je, tada 17-godišnja, Martina Vrbos koja je, prema želji Gibonnija, otpjevala dio pjesme te se pojavila u spotu za istu.  "Gibonni je produhovljen tip, to uvijek prolazi. On je zvao, a ja sam bila klinka. Tražio je nešto što zvuči kao francuski, a nije francuski. Sve je bilo vrlo posebno", rekla je Martina u emisiji "AmiG Show" komentirajući dio pjesme koji je uvijek zbunjivao Hrvate jer nisu znali što stihovi zapravo znače.

Riječ je o stihovima kojima završava pjesam. "Teh ma hi seva hilejda s’n a heja, s’n deja peji lej sen da ti veh s’n vejdela jon di sejla vih s’n da lej sen da ti veh s’n vej de la heya", pjevaju na samom kraju tri ženska vokala.  Martina Vrbos je dodala kako sami stihovi nemaju posebno značenje te da ih svatko doživljava na svoj način. Dodajmo i kako je Martina nedavno ponovno dospjela u medijske napise zbog kontroverze koju je izazvala na srpskoj televiziji. 

Hrvatska pjevačica Martina Vrbos već duže vremena živi i radi u Beogradu, a tamo se preselila zbog ljubavi te je nastavila i glazbenu karijeru. Kontroverza se dogodila kada je se Martina Vrbos odlučila da će sudjelovati na Beoviziji. Međutim, prašinu je dignula i prije nego što je zapjevala na srpskoj Dori. Vrbas je gostovala u emisiji Ognjena Amidžića pod nazivom AmiG Show gdje je komentirala svoje sudjelovanje na natjecanju. 

Tri prsta

Pjevačica je ispričala kako je zbog toga dobila mnoge uvredljive poruke na svoj račun. "Zašto uvredljive? Oko dobrog konja se prašina diže. Ja to gledam iz druge perspektive, tvoji te najviše i vole i mrze, tako da, eto, sad ovako, sutra onako. Meni to puno ne smeta, trudim se dati najbolje od sebe i izboriti se da predstavljam Srbiju u Malmöu", rekla je u emisiji.

"Uvijek su neke nebitne stvari, kad sam ja u pitanju, uzimale spotlight jer je uvijek to bilo čitanije ili slušanije. Ne, nisam postigla što sam htjela, ni približno kad je glazba u pitanju", dodala je Vrbos. "Ali ne mislim da je kasno za to. Taman posla, ovo je moje vrijeme, i vidjet ćete to uskoro, veselim se",  zaključila je pjevačica.

Hrvatica koje je podigla tri prsta poručila: 'Identičan smo narod, rodila sam srpsku djecu'

Nakon Ognjenove najave Martina je podigla tri prsta.  Nakon što je to učinila rekla je kako ju se od sada može zvati Martina Srbos, a ne Vrbos. Podsjetimo, iako je od Vrbos postala Srbos, Martina nije uspjela pobijediti na ovogodišnjoj Beoviziji.