DOBAR TEK

Dagnje na buzaru - gotove za manje od pola sata!

Autor

hk

Dagnje su vjerojatno i najpoznatije školjke na našim prostorima, a mi vam donosimo jednostavan recept za pripremu dagnji na buzaru za koji će vam trebati manje od pola sata.

26.07.2022. u 11:30
Ispiši članak

Uz to što za pripremu dagnji na buzaru prema ovom receptu ne treba puno vremena, i sama priprema nije posebno zahtjevna.

Za početak, trebat će vam sljedeći sastojci: 1,5 kilograma dagnji 200 ml bijelog vina, 100 ml maslinovog ulja, četiri češnja češnjaka, jedna žlica sjeckanog peršina, jedna žlica krušnih mrvica, limun i papar.

U hladnoj vodi dagnje ostružite nožem i dobro operite a sve dagnje koje su otvorene ili imaju puknutu školjku bacite.

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte protisnuti češnjak i peršin te malo papra. Kratko promiješajte i zatim dodajte dagnje. Ako želite, sada možete dodati i limun (narezan na kolute).

Promiještajte, poklopite posudu i kuhajte oko pet minuta dok se dagnje ne otvore. Kada se dagnje otvore to je dobar znak jer znači da je jelo uskoro gotovo!

Podlijte vinom te pustite da provrije. Nakon toga jelo možete poslužiti s kruhom i umakom u kojem su kuhane. Dagnje koje se tijekom kuhanja nisu otvorile nisu jestive, pa ih odvojite.

Ako je potrebno, umak možete zgusnuti žlicom krušnih mrvica.

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.