osvježenje za vruće dane

Vino kao idealan dodatak vašem ljetu

Autor

Direktno.hr

Ukusne i lagane ljetne obroke i trenutke opuštanja oplemenite savršenim dodatkom – čašom dobro ohlađene graševine.
08.08.2015. u 15:00
Ispiši članak

Ljeto je u punom jeku, vrućine su sve veće i dok se tijekom dana nastojimo osvježiti na različite načine, tople ljetne večeri želimo provesti što ugodnije i opuštenije. U večernjem opuštanju zasigurno će dobro društvo biti i čaša izvrsnog bijelog vina, kao što je graševina.

I dok je ljeti izuzetno važno što pijemo, važno je i što jedemo, a kako bi vaš ljetni gurmanski doživljaj – navečer ili tijekom dana- bio što potpuniji, valja pronaći pravu kombinaciju jela i vina koja će se međusobno prožimati i uzajamno oplemenjivati okuse.

Graševina Belje sjajno će nadopuniti hladna predjela kao što su pršut, šunka, kobasice, guščja jetra ili pašteta.  S ribljim specijalitetima, koje češće biramo tijekom ljetnih mjeseci, graševina se izvrsno sljubljuje zahvaljujući svježem i profinjenom okusu kojim dominira zelena jabuka.

Dobro se slaže s bijelom morskom ribom poput brancina, orade ili lista, kao i s riječnom - šaranom, smuđem ili somom.  Ako je poslužite dobro ohlađenu, malo konkretnijim obrocima kao što su bijelo meso, gljive ili lagane tjestenine graševina Belje pružit će savršen završetak.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.