MAMIN KUTAK

Što kuhati danas? Donosimo recept za ukusan gulaš od divljači!

Autor

ri

Gulaš od divljači mnogima je omiljen izbor za velike fešte. Ako ne spremate veliku feštu ovo može biti odličan izbor za ukusan nedjeljni obiteljski ručak.

10.09.2022. u 16:22
Ispiši članak

Potrebni sastojci:

  • 1 kilogram luka
  • 2 kilograma mesa divljači
  • 150 grama korijena celera i lista celera
  • 150 grama korijena peršina
  • 200 ml bijelog vina
  • 100 m lulja
  • 50 grama slanine
  • 250 grama mrkve
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 para kobasica
  • sol i lovor
  • ljuta mljevena crvena paprika
  • koncentrat rajčice

Za pripremu gulaša od divljači trebat će vam oko 90 minuta.

Narežite meso divljači na veće komade pa ga operite i posušite. Ako ne želite da meso ima preintenzivan miris preporuka je da odmori napacano u vinu i začinima barem 24 sata prije pripreme gulaša.

Na zagrijanom ulju u većem loncu zapecite meso sa svih strana a zatim premjestite meso u posudu i poklopite kako bi ostalo toplo.

Špek i mrkvu narežite na manje komadiće a luk, češnjak, peršin i celer sitno nasjeckajte. U lonac u kojem ste pekli meso sada dodajte to povrće te pirjajte nekoliko minuta.

Ako je povrće omekšalo, vratite meso u lonac te dodajte jedan list lovora, sol i jednu žlicu mljevene crvene paprike.

Kratko pecite sve namirnice te podlijevate vodom po potrebi. Kobasice narežite na kolutove pa ih dodajte u lonac.

Kada primjetite da je meso već omekšalo dodajte 2 žlice koncentrata rajčice i vino te pustite još nekoliko minuta neka se kuha, savjetuje Mamin kutak.

Ovako pripremljen gulaš od divljači odlično se slaže sa domaćim njokima ili okruglicama od kruha. Dobar tek!

 

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.