WINE ENOGASTRO VIP EVENT

'Rijeka' Wine EnoGASTRO Vip Evenata 'potekla' iz Rijeke - iz grada koji teče

Autor

ri

U srijedu, 16. lipnja 2021. u  Rijeci na Botelu Marina i u četvrtak 17.lipnja u Poreču u hotelu Parentium Plavan Laguna započeli su prvi ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Eventi. Prva dva od pet evanata koji nas očekuju ovoga lipnja pod organizacijom agencije RICERCE MERCATO. Okupili su se brojni ugostitelji, hoteljeri, vinari, sirari, ugostitelji, gastronomi i mnogi drugi.

21.06.2021. u 07:56
Ispiši članak

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Udruženje obrtnika Grada Poreča, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede RH.   

Mnogobrojni partneri koji su prepoznali vrijednost projekta od auto kuća u Rijeci Nissan AK Lenac sa osobnim vozilima, a Opel gospodarski program bila je auto kuća PSC Primorja, a u Poreču partner je bio Suzuki Pula. 

Tijekom samog eventa te ugodnih druženja i pauzi između radionica uzvanici su uživali u kušanju proizvoda mnogobrojnih izlagača: Vina Prelac, Kopjar, Kabola vina, Damjanić vina, Krauthaker, Marčeta vina, Vina Koper, Matić vina, Bodren, Galić vina, Sosich wines, Vinarija Vivoda, Ščurek vino, Vinarija Gospoja, Pjrenušci i vina Josipović, Vina Poletti, Frajona, Anđelini vina, Tiskara Sušak, Vinska kuća Pavlomir, Scorpio ugostiteljska oprema, delicije Histrisa, Alden bakalar, MI-KOM doo, Mini mljekare Veronika, Camelot, Cromaris, Dukat Hrvatska President, Đanić rakije i likeri, Jana, Gligora sirevi, PAR Gastro Akademija Rijeka, Gastro tim prezentirao je svoju vrhunsku ponudu a na njihovoj pokretnoj kuhinji i novom fenomanlnom roštilju Prima Grill radio se i humanitarni Cooking Show a za koji su namirnice osigurali METRO, PG Orehovec, Cromaris, PIK Vrbovec i Histris.

A kako bi kuhari bili zaštićeni od sunca pobrinuo se u Rijeci TENT – Event a u Poreču Ghia Staff sa svojim šatorima, a za uslugu pobrinuo se personal botela Marina u Rijeci pod kordinacijom Andreja Kušete, a u Poreču hotel Parentium Plava Laguna pod dirigentskom palicom Dragana Ružića

Program je bio vrlo bogat, ispunjen radionicama i predavanjima izvrsnih govornika poput Mire Šemić- vinska dama i vrhunska govornica iz Slovenije, Damjana Miletića iz PAR Gastro Akademije Rijeka, našeg Chefa Dragana Jovanovića, sommeliera Jure Andrijaševića, sommelierke Manuele Maras, prezentacija slastica od strane Vlade Voštena tvrtke Irex Aroma i MI-KOM doo, Zorana Lukića iz tvrtke Scorpio i Barmen.hr, Filipa Savića i Tomislava Razumovića iz Vinarije Krauthaker.

Teme su bile raznolike - Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Bonton i kultura stola, Potencijal Graševine u visokoj gastronomiji, Evolucija istarske Malvazije, Novi trendovi u miksologiji, Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i mnoge druge.

Dodatnu vrijednost događaju svakako je dao Cooking show, pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, a u kojem su u Rijeci sudjelovali i konoba Loznati sa specijalitetima Creske janjetine i preporučujemo svima da ih posjetite čim budete bili na Cresu, konoba Ribica s Kantride, Aleksandar Salević iz restorana Conca Doro i Vinotel Gospoja sa specijalitetima otoka Krka. Sve nabrojane neznamo tko je bio bolji u svojoj posebnosti sa gastronomskim specijalitetima Kvarnera. 

U Poreču su sudjelovali i restorani Bacchus Plava Laguna, Damir Modrušan iz Sapore di mare i Da Antonio Fažana te restoran Asian streetfood Umi. 

Cooking atrakcija bila je humanitarnog karaktera te je prikupljeno na ta dva eventa 3700 kuna.

Sav prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu "Sobu čuda".

Glavni cilj Međunarodna konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest promocija lokalnih proizvođača, edukacija, podizanje kvalitete usluge te međusobno povezivanje proizvođača/ ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. 

Posjećenost je bila vrlo dobra ako imamo u vidu da je visok datum i da je ipak započela predsezona, no sve se odvijalo u skladu s epidemiološkim mjerama. Wine EnoGASTRO Vip Event time je na pravi način najavio otvaranje turističke sezone i oživljavanje cjelokupnog ugostiteljsko turističkog sektora!

Event u Istri je dobio i vrijednost kao uvertira za Vinistru jer odmah idućeg dana je započela i Vinistra.

Nakon Rijeke i Poreča, Wine EnoGASTRO Vip Event ne staje sa svojom lijepom pričom već seli u Dalmaciju, točnije u Split u novi prekrasni hotel Amphora (23.06.), gdje je na redu edukacija i druženja ugostitelja Splita i cijele Splitsko-dalmatinske županije. 

Interes za eventom U splitu je vrlo velik jer najavljena je velika i vrlo posebna prezentacija “Kaštelanski žmuli i pjati” kaštelanska eno-gastro baština, zatim prezentacija Dalmatinske gastronomije u koju su se uključili vrhunski ugostiteljski objekti Splita – Zrno soli, Zora bila, Brasserie on 7 i Zinfandel Wine bar uz našeg Chefa Dragana Jovanovića i Luku Dančulovića i gostujućeg Chefa iz Zadra iz tvrtke Marikomerc Tomislav Karamarko. 

Veselimo se ovom eventu jer u Splitu se uvijek okupe ugostitelji u najvećem broju sa željom za stjecanjem novih znanja ali i za druženjem. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.