PRVI PUT TAKAV KONCEPT

Plitvička jezera jako dobar domaćin Wine ViP Eventa

Autor

ri

U petak 19. travnja u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima održan je, prvi put takvog koncepta, vrlo lijepi edukativni događaj Wine ViP Event. Dojmovi su izrazito pozitivni, a najviše veseli vrlo veliki interes za edukativna predavanja

23.04.2024. u 09:21
Ispiši članak

Organizatori tog ekskluzivnog događaja su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline zajedno sa domaćinom Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa i njegova tima Ricerca Mercato.

Ideja organiziranja događaja s puno ugodnog druženja i degustiranja vrhunskih proizvoda od vina, rakije, likera, suhomesnatih proizvoda, sira i raznih drugih delicija je potpuno uspjela.

Odaziv je bio vrlo lijep a posebno na edukacijama. Prva edukativna radionica bila je Lička gastro čarolija a koju je vodila Chefica Doris Vlah. Radilo se o edukativnoj gastronomskoj radionici i prezentaciji moderne ličke kuhinje za kuhare i chefove. A nakon toga slijedile su dvije radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma, te savjetnice i edukatorice, Svjetlane Ranek Franjul – Moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

 

Projekt Tajni gost

Edukativni dio završen je s prezentacijom rezultata projekta Tajni gost, a nakon toga slijedilo je druženje s partnerima izlagačima uz degustaciju raznih pića i delicija. Posebno je bilo ukusno kod tvrtke OŠO gdje smo kušali fantastične panatone i razne kekse, Pepas savijače s famoznim savijačama kao i Plitvičke štrudle, ali isto tako ukusno je bilo kod Srednje škole Plitvička jezera koji su nas opet oduševili svojom pripremom raznih slanih i slatkih jela i specijaliteta. A i studenti gastronomije Veleučilišta PAR prezentirali su svoje gastro delicije.

Tu su bili i PIK Vrbovec sa suhomesnatim proizvodima i s vrlo lijepo pripremljenim ramsteakom, a Dukat sa svojom paletom vrlo kvalitetnih sireva. A sve smo proizvode začinili s Premium začinima. A svoju ponudu suhomesnatih proizvoda prezentirala je slovenska tvrtka MIJ Janežić.

Ali tu su bili i vrlo kvalitetne vinarije i destilerije – OPG Dean Prodan, Vina Prelac, Vinarija Florijanović i Đurinski, Vina Matiška, Vina Antunović, Vina Matić, Iuris, SUZA rakije i likeri, Destilerija Pavelić, a imali smo i lokalne proizvođače i OPG-e s fantastičnim proizvodima –Sirana Runolist i OPG Turkalj sa sirevima, OPG Furlan s medom, Slovin Slunj s paštom, Zigante tartufi.

Ulaz besplatan

Ugostitelji su imali priliku komunicirati s predstavnicima tvrtke Alexander Commerce koja je lider u prodaji sitnog ugostiteljskog inventara. Kao i na svim dosadašnjim Wine ViP Eventima ulaz i sve je bilo besplatno – degustacije vina, rakija, likera, sira i raznih delicija, a besplatna su bila i edukativna predavanja za sve goste iz turizma i iz povezanih grana djelatnosti uz turizam a koji žele unaprijediti svoje poslovanje.

To su svim sudionicima omogućili organizatori, suorganizatori i domaćini ovog lijepog i vrlo korisnog događaja, a to su TZ Plitvička jezera, TZ Plitvičke doline, NP Plitvička jezera i Ricerca Mercato.

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.