raj za infekcije

Ovo je najprljaviji dio tijela koji često zaboravljate očistiti

Autor

Direktno.hr

Tuširate se barem jednom na dan, temeljito perete svaki dio vašeg tijela i uvjereni ste da ste "čisti kao suza"?
14.10.2016. u 10:36
Ispiši članak

Mnogima će ipak promaknuti temeljito očistiti jedan dio svog tijela, posebice ako su u žurbi prije, primjerice, odlaska na posao...

Pupak!

To je dio našeg tijela koje zaista moramo temeljito prati svaki dan, inače je pravo leglo bakterija i prljavštine, prenosi Večernji.

Istraživanje je pokazalo kako se u uvučenom pupku (u njegovim naborima i usjecima) može razmnožiti čak 67 različitih vrsta bakterija, čak i ako se tuširate svaki dan.

U pupku se skuplja znoj, dlačice s odjeće, mrtve stanice kože, sapun i ostale razne prljavštine te je to područje našeg tijela, ako se redovito temeljeito ne čisti, pravi mali raj za mnoge mikroorganizme koji nas u tom slučaju mogu "počastiti" razvojem neugodnog mirisa, ali i infekcije. 

Pupak čistite štapićem za uši. 

Uvučen pupak:

1. Prije tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol te njime detaljno očistite svaki dio pupka.

2. Tijekom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje te, kao i s alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka.

3. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili ručnikom.

Ispupčen pupak:

Ispupčen pupak lakše je oprati jer nema toliko udubina i nabora u kojima se nakuplja prljavština.

1. Smočite vršak pamučne krpice ili blazinicu te na nju nanesite gel za tuširanje.

2. Istrljajte pupak te ga isperite mlakom vodom i osušite ručnikom.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.