VIDEO
TAKO JEDNOSTAVNO Kako obojiti jaje pomoću namirnica koje imate kod kuće?
Kako obojiti jaja bez korištenja kupovnih boja?Jednostavno! Otkrivamo postupak za bojanje jaja prirodnim bojama, odnosno pomoću namirnica koje većina vas već ima u svojim domaćinstvima.
Prije kuhanja, provjerite je li jaje svježe ! Nakon provjere, ako je sve u redu, spremni ste za bojanje jaja.
Što vam je potrebno i koju boju ćete dobiti?
Špinat (zelena boja)
Crveni kupus (plava boja)
Kurkuma (žuta boja)
Borovnice (ljubičasta boja)
Cikla (rozo/crvena boja)
Ljuska luka (boja kestena)
Kava (smeđa boja)
Umak od brusnice (rozo/crvena boja)
Vinski ocat
Jaja
Postupak:
Usitnjene sastojke (ovisno o boji koju želite dobiti) stavite u različite posude za kuhanje i ulijte vode, toliko da prekrije namirnice. Dodajte jaja i sve zajedno kuhajte dvadesetak minuta.
Nakon toga, u različite posude odvojite tvrdo kuhana jaja i u svaku nalijte obojanu vodu u kojoj su se kuhala te zatim u svaku posudu dodajte žlicu octa. Tako ih ostavite najmanje četiri sata (najbolje preko noći).
Povodom Uskrsa Ministarstvo poljoprivrede objavilo je korisne savjete o kuhanju, bojanju, konzumaciji i skladištenju jaja, a pročitati ih možete OVDJE.
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.