KORISNI TRIKOVI

Pogledajte kako savršeno oljuštiti tvrdo kuhano jaje

Autor

mn

Tvrdo kuhana jaja nezaobilazan su dio Uskrsa, no koliko god jednostavno izgledalo, ljuštenje jaja ponekad može biti muka. 

20.04.2019. u 19:30
Ispiši članak

Tvrdo kuhana jaja nezaobilazan su dio Uskrsa, kao dekoracija stola, ali i kasnije, kao namirnica koja se jede. Koliko god jednostavno izgledalo, ljuštenje jaja ponekad može biti muka.

Donosimo savjete kako savršeno oljuštiti jaje, bez da više bjelanjka ostane na ljusci, nego što ostane za jelo. 

'Guljenje' jaja pomoću sode bikarbone...

 Vjerojatno najpoznatiji trik 'kako ne masakrirati' jaje jest da u vodu u kojoj ih kuhate dodate sodu bikarbonu, otprilike jednu žlicu. Nakon toga, pustite da voda vrije oko 12 minuta. Nakon što se ohladi, jaje je spremno za farbanje, a kasnije i za 'guljenje' te na kraju jelo.

... i staklenke s vodom

Manje poznato, no dokazano učinkovito čišćenje jaja jest pomoću staklenke/čaše s vodom. Kako? Jednostvo, u staklenku s hladnom vodom stavite jaje i protresite (kao u videu) i dobit ćete savršeno oljušteno jaje.

Uz dva opisana postupka, pogledajte još neke od trikova:

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.