NIJE MIT

Kuhinjski trikovi koji će vam uštedjeti vrijeme, ali i živce

Autor

Marijana Kovač

Trikovi i savjeti u kuhinji vrlo su korisni, ali ne vrijede svi jednako i nisu svi jednako dobri. Izdvajamo nekoliko savjeta i trikova koji nisu samo "mrtvo slovo na papiru", već zaista funkcioniraju.

26.05.2024. u 17:05
Ispiši članak

Ljuske jajeta možete pokupiti velikom ljuskom koja ostane nakon što razbijete jaje. Iako zvuči čudno, ova metoda puno je bolja od skupljanja manjih fragmenata žlicom, vilicom ili prstima.

Jednostavno pokupite manje dijelove većim dijelom ljuske. To funkcionira iznenađujuće dobro.

Žlicom ogulite kiwi. Prvo se odrežu vrhovi, a onda se žlica gurne ispod kore i samo se radi krug, kao kad se otvara poklopac na konzervi. Bitno je za napomenuti da ova metoda bolje funkcionira kada kivi nije pretvrd.

FOTO: Unsplash

Jednostavno slaganje pek papira

Sigurno ste se puno puta namučili sa slaganjem pek papira u posudu. Iako ga možete pritiskati rukama (i tako se namučiti), praktičnije je to napraviti s vanjske strane posude, pa onda sve samo preokrenuti i staviti na mjesto.

Otopite maslac na jednostavan način. Često je potrebno imati makši maslac, ali ako ste ga tek izvadili iz hladnjaka i to nije opcija.

Narežite ga na manje komade i sve će biti puno brže. Još ako nađete umjereno toplo mjesto, još bolje.

FOTO: Unsplash

Brzo hlađenje kuhanih jaja

Spustite temperaturu tvrdo kuhanih jaja na sobnu temperaturu tako da ih stavite u posudu, a onda uspete lagano toplu vodu. Ne hladnu, ne vruću, nego između. To će brzo djelovati.

Spriječite oguljene krumpire da potamne na vrlo jednostavan način. Kada ih ogulite (i možda narežete), stavite ih u posudu i unutra ulijte dovoljno vode da se krumpiri potope. Na taj način spriječavate da potamne, a to što mogu upiti malo više vode i nije neki problem.

Pet kuhinjskih trikova za koje niste znali

Ako želite male muffine idealne i jednake veličine, iskoristite žlicu za sladoled, ako je imate. Tako ćete dobiti isti oblik, a ujedno nećete smjesu micati rukama jer žlica za sladoled obično ima mehanizam za otpuštanje sadržaja.

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.