NEOBIČAN SASTOJAK

NJEMAČKA Pekar krafne puni mesom

Autor

pv/h

Tradicionalno, njemačke "krapfen", odnosno krafne ili pokladnice, okrugao su kolač od dizanog tijesta pržen u ulju i napunjen marmeladom.

11.02.2019. u 12:00
Ispiši članak

Za pekara u bavarskom gradu Misebachu pročulo se zbog toga što je krafnama dodavao neobičan sastojak - meso. 

Florian Perkmann došao je na tu zamisao prisjećajući se okusa pohanog odreska, poznate šnicle, servirane s umakom od crnih bobica. 

"Kombinacija servirana sa slatkim senfom, ono je što čini jedinstven okus", kazao je. 

Perkmann svoje pokladnice puni "leberkaesom", mesnom štrucom od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese. 

Mještanin Peter Rosner bio je, kaže, jako skeptičan, no krafne punjene mesom bolje su nego što je očekivao.

"Iznenađujuće su dobre. Vrlo zabavna kombinacija okusa", rekao je. 

Perkmannova kombinacija hit je na društvenim mrežama i tvrdi da prodaje 70 do 80 takvih krafni dnevno. Neke mušterije po neobičan zalogaj stižu čak iz Austrije.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.