DIJELI SE 162 TISUĆE KUNA

DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Autor

mn/h

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu, priopćilo je u ponedjeljak DHK.

15.04.2019. u 15:58
Ispiši članak

DHK natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe.

 Ciljevi Natječaja su, ističe DHK, poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje.

 Ukupan iznos potpora je oko 162.393 kuna, a sredstva iz ovog natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja natječaja.

 Iz  DHK-a ističu da će se prilikom odlučivanja o sufinanciranju voditi računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja, a natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

 Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnice dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno sa 6. svibnjem 2019. 

 Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: [email protected]  te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom "Natječaj za kulturu". 

 Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata.

 DHK ističe kako može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično.

Pridržava također pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata.

Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta, podsjeća DHK.

 Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.