Omiljena slastica

Iz bakine kuharice: Recept za prave tradicionalne buhtle

Autor

dd

Unatoč brojnim slasticama kojima nas 'bombardira' moderno društvo, nekad su najbolje one najjednostavnije. Među njima su svakako buhtle koje mnogi povezuju s bakama koje su ih vrijedno pripremale za svoje unuke. 

25.09.2024. u 12:29
Ispiši članak

Tijesto za buhtle slatko je i fino i naprosto se topi u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača. Donosimo jedan recept za buhtle iz bakine kuharice.

Sastojci:

50 dkg glatkog brašna
1 suhi kvasac
5 dkg šećera
2 jaja
4 dkg margarina
2,5 dcl mlijeka
1 žličica soli
naribana korica limuna

Za nadjev možete koristiti pekmez po želji ili pak čokoladni namaz.

Priprema:

Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 15-ak min. Ponovo sve premijesite i ostavite na miru još 15 minuta. Nakon toga razvaljajte tijesto (50×40 cm) razrežite ga na kocke.

Na svaku kocku stavite malo marmelade ili čokoladnog namaza, zatvorite i složiti u kalup za pečenje. Pustite ih da se još malo dižu i prije pečenja premažite sa malo otopljenog maslaca ili margarina.

Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva prekrivene papirom za pečenje. Od ove smjese dobit ćete 12 buhtli.

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.