NOGOMETNO LUDILO

SVI ŽELE PUTOVNICU Zagrebačka policija izašla usuret građanima, rade duže da možete otići na finale svjetskog prvenstva

Autor

mo

Svi oni koji žele otići na finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, a nemaju putovnicu, još uvijek to mogu učiniti. Policijska uprava zagrebačka  izvjestila je kako će to moći napraviti jer će Sektor upravnih i inspekcijskih poslova zagrebačke policije raditi duže u petak, a radit će i u subotu. 

13.07.2018. u 08:47
Ispiši članak

"Zbog ulaska Hrvatske nogometne reprezentacije u FINALE SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA i velike zainteresiranosti građana, Sektor upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave zagrebačke (Zagreb, Petrinjska 30) iznimno će raditi u petak, 13. srpnja  od 7 do 17 sati i subotu, 14. srpnja od 7 do 14 sati, isključivo za izradu žurnih putovnica", izvijestili su iz PU Zagrebačke. 

Podsjetimo, za razliku od Europske Unije u kojoj hrvatski državljani mogu putovati bez putovnica, dakle samo s osobnom iskaznicom, za odlazak u Rusku Federaciju potrebna je putovnica. 

Uputa o proceduri za izdavanje putovnice u PU/PP u žurnom postupku

Zahtjev za izdavanje putovnice podnosi se osobno (za maloljetne i poslovno nesposobne osobe zahtjev za izdavanje putovnice podnose roditelji, odnosno zakonski zastupnik), te je zahtjevu potrebno priložiti:

  • dokaz o uplati novčanog iznosa od 410 kuna za izdavanje putovnice u žurnom postupku za koju se zahtjev podnosi u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno iznosa od 465 kuna za putovnicu u žurnom postupku za koju se zahtjev podnosi u drugim policijskim upravama ili u policijskim postajama koje su u sastavu tih drugih policijskih uprava. Uplata se može izvršiti na uplatnom mjestu pošte, FINA-e, poslovne banke ili putem internet bankarstva na račun državnog proračuna RH. Uplatu je potrebno izvršiti na IBAN državnog proračuna broj: HR1210010051863000160 uz naznaku za putovnicu po modelu HR65 7005-434-OIB (navesti OIB osobe kojoj će se izraditi putovnica)
  • upravnu pristojbu u iznosu od 140 kuna putem uplatnice ili putem Internet bankarstva. Pod opis plaćanja potrebno je navesti "državne upravne pristojbe", a uplatu izvršiti na IBAN broj državnog proračuna HR1210010051863000160 po modelu HR64 5002-713-23043.
  • osobnu iskaznicu ili drugu ispravu na temelju koje se može provjeriti identitet i hrvatsko državljanstvo
  • 1 fotografiju - 35 x 45 mm, (naglasak fotografu da je fotografija za biometrijsku putovnicu), ukoliko osoba već nema izdanu eosobnu iskaznicu
  • staru putnu ispravu, koja će se poništiti i vratiti (osim ako se putna isprava ne podiže prvi puta)
  • Za dijete koje ranije nema izdanu putovnicu, niti osobnu iskaznicu, a nije upisano u maticu rođenih na području Republike Hrvatske treba priložiti inozemni izvadak iz matice rođenih ili rodni list.
  • Dijete koje je navršilo 12 godina mora biti prisutno prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje putovnice radi potpisivanja zahtjeva odnosno radi davanja otisaka prstiju koji se pohranjuju u čipu biometrijske putovnice.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.