JAVNI POZIV

Zagreb poziva investitore: Uključite se u projekt 'Grad u Gradu', u planu je realizacija strateških ciljeva

Autor

av/h

Grad Zagreb na internetskim je stranicama javno pozvao investitore da iskažu interes za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu" na području između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milijun četvornih metara.

13.02.2019. u 13:51
Ispiši članak

Javnim pozivom želi se ispitati interes mogućih investitora koji će zadovoljiti kriterije iz poziva za sudjelovanje u tom projektu.  

Novi Zagreb sa 120.000 stanovnika nema dovoljno javnih, društvenih, kulturnih, zabavnih i trgovačkih sadržaja te sadržaja za sport i rekreaciju, a planirana promjena raznolikom ponudom unaprijedila bi opću kvalitetu života u gradu.

Zato je potrebno planirati sadržaje na tom području 24 sata, koji trajno pridonose kvalitetni života građana.

Novi Zagreb - inovativno gradsko područje i nezaobilazna turistička atrakcija

"Svrha projekta je preobrazba prostora u novo inovativno gradsko područje, mješovitih i raznovrsnih komplementarnih namjena koje bi postalo nezaobilazna turistička atrakcija, odnosno koje bi svojim raznolikim funkcijama formiralo središte Novog Zagreba", stoji u priopćenju.

Na području predviđenom za projekt "Grad u Gradu" je Zagrebački velesajam, prostor između Avenije Većeslava Holjevca i istočne ograde Zagrebačkog velesajma, Hipodrom Zagreb i nogometno igralište kojim se trenutačno koristi NK "Lokomotiva".

Taj projekt treba biti privlačan građanima, turistima i poslovnim subjektima te pravo središte toga dijela grada čiji će mu suvremeni sadržaji i urbanističke strukture dati značaj koji povijesno zaslužuje.

To područje, kako ističu, ima veliki potencijal s obzirom na položaj i dobru prometnu povezanost - blizina rijeke Save, zelene rekreacijske zone uz rijeku i sportsko-rekreacijske površine te blizina javnih i društvenih sadržaja donose mu dodatnu vrijednost.

Zona Hipodroma Zagreb i nogometnog igrališta, u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, određene su kao zone sporta i rekreacije uz mogućnost gradnje.

S tim u vezi, sve zone nužno je sagledati kao nedjeljivu prostornu i funkcionalnu cjelinu koja do konačne urbane preobrazbe može teći u fazama.

Zagrebačkom velesajmu - potpuna transformacija

Zagrebački velesajam već desetljećima nije cjelovito moderniziran. Najviše paviljona starije je od 50 godina, a budući da je maksimalne kapacitete ostvarivao još u prošlome stoljeću, razmatraju se mogućnosti njegove transformacije u urbanističkom, gospodarskom, arhitektonsko-građevinskom i infrastrukturnom smislu.

U prostorno-planskoj dokumentaciji i Razvojnoj strategiji Grada Zagreba do 2020. Zagrebački velesajam definiran je kao gradski projekt od strateškog značenja.

Zainteresirane investitore Grad Zagreb poziva da pismo namjere s iskazom interesa i svim prilozima dostave u pisanome obliku najkasnije do 1. ožujka.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.