NUDI SURADNJU

VIDEO Zadravec: Vatavuk ima moju podršku, što se tiče prijava za mobing...

Autor

ig

Predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec čestitala je novom v.d. ravnatelju KBC-a Sestre Milosrdnice Zoranu Vatavuku na izboru te poručila kako ima njenu podršku. Istaknula je kako je svima u cilju zaštita pacijenata, piše HRT.

12.05.2021. u 12:06
Ispiši članak

"Želim mu dobre poslovne donose i želim naglasiti da ima moju punu podršku i nudim svoju punu suradnju, kao što sam nudila i svojim prethodnicima, vezano za pitanja oko onkoloških pacijenata i radiologije", rekla je Zadravec.

Smatra kako termin "reality show" nije primjeren stanju koje trenutno vlada u KBC-u Sestre milosrdnice.

"U ovom trenutku na Zavodu za radiologiju, kojem sam predstojnica, radi 30 specijalista radiologije. Nema nas dovoljno s obzirom na volumen posla, ali mi smo zajedno sa specijalizantima kojih ima 20, najveća radiologija u zemlji. Javno komuniciranje da radiologa nema je potpuno krivo. Što se tiče Klinike za tumore tamo rade radiolozi koji su tamo locirani po ugovoru, ali i kolege iz Vinogradske. Odrađuju se onkološki pacijenti.

Nalaze će pacijenti dobiti u roku tako da ćemo uspostaviti teleradiologiju, danas je pravno formaliziramo, ali i tako da će dvije zagrebačke bolnice preuzeti neke pacijente. Ja sam i ranije dala prijedloge bivšem ravnatelju Zovaku, a danas ću i profesora Vatavuka upoznati s njima da ih žurno riješimo. Mislim da s te strane nema problema, naziv 'reality show' nije adekvatan nego su mediji uključeni, a za to potrebe nije bilo. U pozadini stoje interesne skupine pojedinaca i privatnih klinika što sam više puta istaknula u javnosti", rekla je.

Vatavuk je ranije u srijedu ujutro rekao kako je sa Zadravec, kao i svima, u kolegijalnim odnosima što je i ona potvrdila.

"A bila sam u dobrim kolegijalnim odnosima i s ministrom Berošom i dr. Zovakom. Kad smo počeli surađivati usko u nekim upravnim stvarima, razišli smo se u pogledima na rješavanje problema. To su problemi koji se tiču mojih prijava za korupciju i za nezakonitosti, a to sve imaju institucije s mojim imenom i prezimenom, ja se ne skrivam iza anonimnih prijavama", rekla je.

Zadravec je rekla kako očekuje da će uskoro biti raspisan i natječaj kako bi mogli realizirati dugoročnije planove za KBC.

Što se tiče prijave za mobing, kazala je kako je zatražila izuzeće dvaju članova Povjerenstva za unutarnji nadzor, dr. Milasa i dr. Vagića, jer su pokazali da su pristrani i nekolegijalni.

"Mi već duže vrijeme nekorektne odnose s njihove strane gdje su na temelju pozitivnih argumenata iznijeli negativne činjenice. Tražila sam da u ovim postupcima ta dva člana povjerenstva izuzmu. Očitovala sam se na brojne dopise i prepiske, postoji nevjerojatna pojava da se djelatnici s radiologije bune protiv svojih obveza u ugovoru o radu. Ako medicinsku sestru pozovete na odgovornost zašto je vratila šest pacijentica i pritom kazala da radiologa nema, ona vas prijavi za mobing. Moja je obveza organizacija, koordiniranje i kontrola rada djelatnika. To je potpuno nevjerojatna situacija", rekla je.

Dodala je kako joj nije poznato da se dr. Milas izuzeo iz Povjerenstva, kao i da se dr. Vagić nije.

O pismu radiologa

Komentirala je pismo 11 radiologa, a u kojem poručuju da je za njihov odlazak iz bolnice odgovorna Zadravec.

"To je netočno. To je grupa liječnika koji nikad nisu komunicirali, sad su instrumentalizirani, to su liječnici iz HUBOL-a. HUBOL selektivno targetira pojedince. Sad su istupili pojedinci. Što znači 'uvjeti rada'? To je oprema, ona je skupa, ja prva tražim dobru radiološku opremu. Nešto sam uspjela nabaviti. Ali nisam uspjela nabaviti moderne CT uređaje. Klinika ima loše uređaje, ali to nije moja odgovornost", navela je.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.