ISPRAVAK INFORMACIJE

REAGIRANJE Tvrtka Motion7 nije organizirala nikakve manifestacije na Zagrebačkom velesajmu

Autor

ri

Redakciji portala Direktno obratio se odvjetnik Denis Bajs iz zagrebačkog Odvjetničkog ureda Mihočević&Bajs u ime zagrebačke tvrtke Motion7 d.o.o. sa zahtjevom za ispravkom objavljene informacije, kojeg u skladu s odredbama Zakona o medijima objavljujemo u cijelosti.

20.10.2021. u 18:18
Ispiši članak

"Na internetskoj stranici Direktno.hr 30. rujna 2021. godine objavljen je članak naslova  "VIDEO: ISTRAŽILI SMO Portal Direktno otkriva kako u Zagrebu pojedini noćni klubovi rade cijele noći u zatvorenom prostoru; Državni inspektorat intervenirao tek nakon niza naših upita!"

U navedenom članku, iznesene su sljedeće netočne tvrdnje:

“Portal Direktno istražio je kakva je situacija u Zagrebu i otkrili smo kako se na lokaciji Zagrebačkog velesajma u paviljonu 11 redovito održavaju noćni tulumi u organizaciji narodnjačkog kluba H2O, koji formalno ne radi i nema uvjete za rad na otvorenom.“

“H2O organizirao tajne tulume na Zagrebačkom velesajmu.“

“U noćnim i jutarnjim satima u subotu, 25.9.2021. godine, proveden je koordinirani nadzor (Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo policije i Državni inspektorat) i na lokaciji Zagrebačkog velesajma te nad spomenutim događanjem u organizaciji H2O.“

“Novinari portala Direktno uvjerili su se neposredno kako je H2O radio svake noći od petka do subote do ranih jutarnjih sati- nerijetko i do šest sati, kako su za prodana pića koja su prilično skupa (primjer boca viskija 750 kuna) nisu izdavani fiskalizirani računi ili nisu izdavani uopće, ikako nisu provjeravane Covid potvrde niti su poštivane mjere Stožera civilne zaštite.“

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznosi netočne tvrdnje, ovim putem zahtijevamo temeljem čl. 40. Zakona o medijima da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi odnosno na način da se na navedenoj poveznici poveže s poveznicom na kojoj ovaj zahtjev slijedi:

Nije točno kako se na lokaciji Zagrebačkog velesajma, u paviljonu 11 održavaju tulumi u organizaciji noćnog kluba H2O. Noćni klub H2O u vlasništvu je i pod upravljanjem tvrtke Motion7 d.o.o. koja nije organizirala nikakve manifestacije, evente, tulume, niti na Zagrebačkom velesajmu niti bilo gdje drugo.

Nije točno kako je noćni klub H2O (a niti društvu u čijem je vlasništvu) organiziralo tajne tulume na Zagrebačkom velesajmu. Noćni klub H2O nije organizirao nikakve manifestacije, evente tulume niti na Zagrebačkom velesajmu niti bilo gdje drugo.

Nije istina da je H2O organizirao spomenuti događaj jer je noćni klub H2O niti tvrtka Motion7 d.o.o u čijem je vlasništvu i upravljanju nije organizirala nikakve manifestacije, evente, tulume, niti na Zagrebačkom velesajmu niti bilo gdje drugo.

Nije točno da je noćni klub H2O radio svake noći, od petka do subote do ranih jutarnjih sati i kako su prodana pića za koje nije izdan fiskalizirani račun i poštivane mjere Stožera civilne zaštite. Noćni klub H2O zatvoren je od 7.3.2020. godine zbog epidemiološke situacije s virusom Covid1-9, te do današnjeg dana nije radio nijednu noć.

Budući predmetni članak sadrži netočne navode, te je objavljivanjem takvog članka postupljeno na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo da se objavljivanje netočne informacije poveže sa člankom na koji se odnosi ispravak, u cijelosti kako je zatraženo, na način propisan čl. 41. st.1. Zakona o medijima", stoji u reagiranju koje potpisuje odvjetnik Denis Bajs u ime tvrtke Motion7 d.o.o.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.