ZAGREBAČKI HOLDING

U prikupljanju biootpada pridržavamo se svih obveza prema korisnicima

Autor

mo/h

Vezano za uvođenje javne usluge prikupljanja biootpada u Zagrebu, iz Zagrebačkog holdinga u srijedu su priopćili da se oni i njihova podružnica Čistoća pridržavaju svih obveza prema korisnicima te planirano unaprijeđuju usluge u cilju uspostavljanja što kvalitetnijeg sustava gospodarenja otpadom u gradu. 

14.03.2019. u 07:03
Ispiši članak

Podsjetili su da se odvoz biootpada obavlja redovito prema programima rada, još od 2014. godine na pojedinim područjima gradskih četvrti Donja Dubrava, Sesvete, Maksimir, Gornji Grad Medveščak i Novi Zagreb Istok, a od sredine veljače ove godine i na pojedinim područjima gradskih četvrti Podsljeme, Brezovica, Maksimir, Stenjevec, Peščenica-Žitnjak i Trešnjevka-jug. Istaknuli su kako je trenutno u tu uslugu uključeno više od 6000 kućanstava.

Za podjelu spremnika svima, prvo onima koji stanuju u obiteljskim kućama, trebat će, kažu u Zagrebačkom holdingu, određeno vremensko razdoblje budući da svakom korisniku isporučuju njegov spremnik na kućnu adresu. Mole građane za malo strpljenja, te će na njihovu adresu stići smeđi spremnik za odlaganje biootpada, informativni letak sa svim informacijama te propisana usluga pružanja odvoza.

Iz Zagrebačkog holdinga poručili su kako će i o podjeli vrećica za bioootpad, građane na vrijeme obavijestiti.

Zahvalili su i medijima koji im, kako kažu, pomažu pravodobnim informiranjem javnosti u tom poslu i podizanju razine ekološke osviještenosti svih nas zajedno.

Kažu i kako se na servisno-operativnom centru podružnice Čistoće nalaze sve vrste spremnika s kojima podružnica operativno radi i koje isporučuje korisnicima njihovih usluga te da apsolutno odbacuju "zločeste primjedbe pojedinaca koji iskrivljujući činjenice, stvarajući tako fake news, a sve u cilju vlastite samopromocije, žele na javnost ostaviti utisak te ju obmanuti kako se po pitanju podjele spremnika ne poduzima ništa".

"Podružnica Zrinjevac kao i do sada i dalje zbrinjava određenu vrstu biootpada od kojeg proizvode vrhunski kompost koji se koristi za sadnju na svim javnim površinama u Zagrebu, no ti kapaciteti i tehnologija nisu dovoljni za čitavo područje grada", kažu u Zagrebačkom holdingu.

Dodaju i kako je prema ugovoru proisteklim iz postupka javne nabave s izabranim ovlaštenim oporabiteljem, provedenim od nadležnog gradskog ureda, počela isporuka biootpada prema opisu i sastavu kakav je naveden u dokumentaciji za javnu nabavu. 

U Zagrebačkom holdingu naglašavaju i kako je prema izvješću Eurostata, Zagreb 9. europski grad po čistoći, između 108 europskih velikih gradova i svih europskih metropola koje su obuhvaćene istraživanjem unutar tih 108 gradova.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.