PITALA IH JE UDRUGA STEPINČEVA SAVICA

Kandidate za gradonačelnika Zagreba pitali žele li crkvu na Savici, odgovorili svi osim jednog

Autor

js

Udruga Stepinčeva Savica kandidatima za gradonačelnika Zagreba poslala je upit o gradnji crkve na Savici. Donosimo njihove skraćene odgovore. Opširnije možete pročitati na poveznici

04.05.2021. u 16:20
Ispiši članak

Anka Mrak-Taritaš: "Crkvu na Savici treba graditi, ali ne na uređenoj zelenoj površini. Područje gradskih vrtova je primjerena lokacija za crkvu i svakako bi bilo dobro da projekt bude izabran na arhitektonsko-urbanističkom natječaju". 

Davor Filipović: "Napominjemo da je jedino Hrvatska demokratska zajednica nešto konkretno i učinila za izgradnju ove crkve koju smatramo jednim od glavnih prioriteta u Gradskoj četvrti Trnje". 

Jelena Pavičić Vukičević: "Crkvu na Savici svakako treba graditi i ona će biti izgrađena. To je bila misao vodilja nas u Gradskom poglavarstvu od početka ovog važnog projekta i tako će i ostati".

Miroslav Škoro: "Vjerujemo kako na parceli koja je za to već i predviđena ima mjesta i za župnu crkvu i za uređen park te zelenu površinu na kojoj će se rado okupljati svi stanovnici Savice".

Možemo (Tomislav Tomašević): "Nismo protiv izgradnje crkve, protiv smo izgradnje bilo čega u jedinom parku kojeg koriste svi stanovnici kvarta". 

Vesna Škare Ožbolt: "Crkva bi se gradila na Savici, gdje je prvotno zamišljena i gdje je izdana lokacijska dozvola. Ako postoje određene tehničko-pravne prepreke koje je nemoguće nadići, crkvu će se izgraditi na najbližoj mogućoj lokaciji od one za koju je izdana lokacijska dozvola". 

Zvonimir Troskot: "Želim Vam poručiti da aktivno posvećujem vrijeme i trud kako bih pripremio strategiju za pristup tematici izgradnje župne crkve na Savici. S obzirom da još uvijek nemam uvid u svu relevantnu dokumentaciju vezanu uz slučaj, s naglaskom na onu između Grada Zagreba i Zagrebačke Nadbiskupije, ne mogu s potpunom sigurnošću tvrditi što ću i kako provesti. Iznošenje nepotkrepljenog plana značilo bi još samo jedno u nizu jeftinih predizbornih obećanja kakvih ste se imali priliku naslušati proteklih godina od nekih političkih opcija". 

Glasova: 21522

Glasovanje je završeno

Davor Filipović

21%

Joško Klisović

3%

Anka Mrak-Taritaš

1%

Ljubomir Majdandžić

0%

Davor Nađi

1%

Jelena Pavičić Vukičević

10%

Marina Pavković

0%

Vesna Škare Ožbolt

4%

Miroslav Škoro

44%

Milivoj Špika

0%

Tomislav Tomašević

9%

Zvonimir Troskot

6%

Željko Uhlir

0%

Ivan Valek

1%

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.