POZIVAJU SE NA MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Gradski ured za zdravstvo: Smjena ravnatelja Bore Nogala donesena zakonito

Autor

bkk/h

 Zagrebački gradski ured za zdravstvo u srijedu je, kako navode, temeljem upita i širenja dezinformacija vezanih uz Dječju bolnicu Srebrnjak (DBS), priopćio kako je Ministarstvo zdravstva utvrdilo da je odluka o smjeni ravnatelja Bore Nogala donesena zakonito.

22.01.2020. u 19:43
Ispiši članak

Prilažući dopis Ministarstva zdravstva, Gradski ured u priopćenju, koje potpisuje pročelnik Vjekoslav Jeleč, navodi da je Ministarstvo utvrdilo da je Odluka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak o smjeni ravnatelja Nogala donesena zakonito.

U mišljenju Ministarstva, od 21. siječnja, vezano uz rad zdravstvenih ustanova, stoji da "prijelazna odredba članka 260. Zakona o zdravstvenoj zaštiti nije prekluzivnog karaktera te se do okončanja postupaka usklađivanja statuta zdravstvenih ustanova s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti primjenjuju odredbe važećih statuta tih ustanova, koje se odnose na sastav i broj članova Upravnih vijeća te koje propisuju da Upravno vijeće zdravstvene ustanove čiji je osnivač jedinica područne (regionalne) samouprave ima pet članova i čine ga predstavnici osnivača (predsjednik i dva člana) te radnika ustanove (dva člana)".

Gradski je ured uz priopćenje priložio i Rješenje o obavljanju djelatnosti otorinolaringologije, Izvješća HZZO-a za 2015., 2016. i 2018. godinu te nalaz Gradskog kontrolnog ureda te ponovno ustvrdio da za obavljanje djelatnosti otorinolaringologije u bolnici godinama nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke, da je u izvješćima HZZO-a utvrđeno kršenje Zakona o liječništvu u DBS-u te da je Gradski kontrolni ured konstatirao kako se određena zapošljavanja u bolnici nisu provodila u skladu sa suglasnostima Upravnog vijeća u DBS-u.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.