TRAŽILI OČITOVANJE GRADONAČELNIKA

Gradska skupština odbila prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska o Petruševcu; Brumnić: Objekti nisu primjereni za stanovanje!

Autor

pv/h

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova odbili prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez da se gradonačelnik Milan Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih romskih obitelji u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu budući da su te nekretnine neprimjerene za stambeno zbrinjavanje.

10.06.2019. u 18:17
Ispiši članak

Za taj prijedlog bilo je 16 zastupnika, 24 ih je bilo "protiv" te tri "suzdržana".

Klub SDP-a i Naprijed Hrvatska! su Prijedlog zaključka o upravljanju stambeno-poslovnim objektom na adresi Novi Petruševec 6 i 8 na skupštinsku sjednicu uputili "radi transparentnosti upravljanja imovinom Grada, a kako bi se zastupnici informirali o stanju tih nekretnina, vlasničkom statusu te o budućoj namjeni korištenja, s obzirom na proteste velikog broja građana".

U obrazloženju su naveli kako su te nekretnine još prije 15 godina kupljene od Grada Zagreba za izgradnju Tehnološkog parka, odnosno jednu vrstu poduzetničkog inkubatora te da nikada nisu privedene prvobitnoj svrsi i godinama su propadale.

Također, ističu i kako je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove dopisom u veljači obavijestio Vijeće Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak da je Grad za poslovni objekt Novi Petruševec 6 s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom sklopio Ugovor o korištenju prostora o potrebi čuvanja cjelokupne muzejske građe, ali da u taj prostor do danas ta građa nije smještena. Gradski ured u dopisu je također naveo da se u stambeno - poslovnom objektu Novi Petruševec 8 izvode radovi s ciljem stavljanja u funkciju kao stambeno - poslovnog objekta koji će se dati u najam i zakup.

Klub SDP-a i Naprijed Hrvatska! u obrazloženju prijedloga su naveli i kako su građani Mjesnog odbora Petruševec u peticiji skupili 1.725 potpisa kojom traže da se te nekretnine privedu prvobitnoj svrsi, prigovaraju kvaliteti radova na njihovoj adaptaciji i smatraju da nisu pogodne za stanovanje socijalno ugroženih građana.

Brumnić: Neprimjereni prostori s grijanjem na struju

U raspravi je predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez Zvane Brumnić naveo je kako objekti u Petruševcu nisu primjereni za stanovanje te među ostalim problematizirao pitanje grijanja tog prostora koje je predviđeno na struju.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš poručila je kako će podržati tu inicijativu jer misle da je to "jedino suvislo i jedino pristojno što treba napraviti da bi zapravo znali što se na jednoj lokaciji u gradu Zagreba dešava".

Pavičić Vukičević: Svaki se objekt može preurediti

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je kako bi voljela da gradski zastupnici o svim lokacijama pokazuju takvu skrb kao o Petruševcu, primjerice Jelkovcu ili Podbrežju.

"Ali vas to ne zanima", ustvrdila je.

Smatra da se svaki objekt može preurediti i prenamijeniti pa tako i objekt u Petruševcu o čemu će, poručila je, Gradska uprava pravovremeno izvijestiti gradske zastupnike.

Kada je riječ o tehnološkom parku, podsjetila je na tehnološki park na Zagrebačkom velesajmu gdje je otvoreno 350 radnih mjesta te gdje se uskoro planira još 350 mjesta.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.