POMOĆ U NEVOLJI

Bandić odgodio plaćanje računa za ispitivanje plinskih instalacija dok traje epidemija

Autor

al

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je odluku da se rok za podmirenje računa za ispitivanje plinskih instalacija Gradske plinare Zagreb odgađa za vrijeme epidemije korona virusa te s obzirom na prirodnu nepogodu koja je pogodila Zagreb.

25.03.2020. u 11:06
Ispiši članak

Zbog neplaćanja u roku istaknutom na uplatnicama neće biti obračunate ni zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

S obzirom da Gradska plinara Zagreb počinje s puštanjem plina u objekte u kojima je plin preventivno isključen zbog potresa, a čija statika nije narušena, podsjećaju na postupke koji prethode ispitivanju instalacije i puštanju plina:

Za sigurno puštanje plina nužno je imati:

Pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom te da se plin može pustiti u siguran objekt

Pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi - popis ovlaštenih dimnjačara objavljen je na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr

Obavezan pristup u sve stanove kod puštanja plina u stambene zgrade

čemu prethodi:

Za stambene zgrade korisnici se javljaju svojim upraviteljima, vlasnici obiteljskih kuća samostalno poduzimaju potrebne aktivnosti

Upravitelji/vlasnici obiteljskih kuća dostavljaju dokumentaciju iz točaka 1. i 2. u Odjel prodaja GPZ-a

Odjel prodaje otvara radni nalog na teret korisnika i prosljeđuje ga u Službu tehničke podrške, Odjel mjerenja

Odjel mjerenja kontaktira korisnika i dogovara ispitivanje instalacije i puštanje plina na uporabu

Radni nalog u Odjelu prodaje se otvara bez avansne uplate, a račun se korisniku dostavlja nakon izvršenih poslova.

Popis ovlaštenih dimnjačara i plinoinstalatera, kao i cjenik ispitivanja instalacija, nalazi se na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr.

Gradska plinara Zagreb upozorava građane da zbog svoje sigurnosti plin ne smiju sami puštati u sustav te na opasnost trovanja ugljičnim monoksidom ako se koriste bojleri koji imaju spoj na dimnjake koji su oštećeni.

Kako bi plin u sustav bio pušten na siguran način potrebno je istaknuti da ispitivači GPZ-a moraju ući u svaki stan i provjeriti instalaciju te mole građane za suradnju kako bi se preveniralo širenje zaraze korona virusom.

Molimo građane da prije dolaska ispitivača dezinficiraju svoje prostore, drže propisan razmak od djelatnika GPZ-a te dezinficiraju prostor nakon odlaska ispitivača!

Više informacija nalazi se na web stranici www.plinara-zagreb.hr

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.