Prva priprema za Rusiju

VIDEO Peru nadigrao Hrvatsku i zasluženo slavio golovima Carilla i Floresa

Autor

šm

Hrvatska je izgubila prvu utakmicu mini američke turneje. Peru, koji je danas bio bolji, slavio je s 2:0 i to apsolutno zasluženo.

24.03.2018. u 03:35
Ispiši članak

Južnoamerička reprezentacija nam je nanijela osmi poraz što se tiče reprezentacija s tog kontinenta. Peruanci su od samog početka izgledali puno bolje. Agresivnije, rastrčanije i s igrom koja je imala i glavu i rep tako da Garecine najave nisu bile pila naopako.  S druge pak strane Dalića očekuje težak posao ako je suditi po ovom susretu jer ovakva Hrvatska će teško biti konkurentna u Rusiju. No u konačnici, bolje je da se gube prijateljske utakmice nego one službene. Vatreni već u srijedu imaju priliku za popravni. U Teksasu ih očekuje još jedan test ogled, a protivnik im je Meksiko. Utakmicu kao i ovu pratite u prijenosu uživo na našem portalu.

HRVATSKA - PERU 0:2 (Carrillo 12', Flores 48')

-----------------------------------------------------------------------------------

90' - Kraj utakmice.

92' - Pokušava Vrsaljko. Caceda odbija u korner. Nakon izvedenog udarca iz kuta Kramarić ponovno dolazi do lopte. Lijepim lažnjakom se oslobodio čuvara i zapucao s vrha 16 metara. Novi korner.

90' - Kramarić još jednom pokazuje da je trebao igrati od prve minute. Opet se našao u prilici, ali izvrsno reagira vratar Perua. Modrić u nastavku akcije puca neprecizno nakon tog odbijanca.

88' - Evo i jubilarne 10 zamjene. Kapetan Perua, Jefferson Farfan, ide van, a na njegovo mjesto ušao je jedan igrač hrvatskih korjena 

Raúl Mario Ruidíaz Misitich. Peruanac čija je majka Hrvatica temeljem čega je on dobio hrvatsku putovnicu

85' - Hrvatska  steže obruč. Redaju se napadi Vatrenih. Još jedan udarac iz kuta.

Kramarić puca, ali neprecizno. Šteta jer si je izvrsno smirio loptu nakon kornera Rakitića-

84' - Još jedna promjena kod Perua, njihova peta, ukupno deveta.

80' - Prva ozbiljnija akcija koja je imala i glavu i rep od hrvatskih reprezentativaca.  Sudjelovali i Rakitić, Modrić, Rebić i Kramarić, ali i dalje smo bez gola.

78' - Požutio i Vrsaljko .

Carillo ide van, a ušao je Aquino.

77' - Novi korner za Hrvatsku i četvrta promjena među Vatrenima. Izašao i Petrić, a Rebić dobiva priliku.

74' - za igrača Perua. Yotun isključen zbog ometanja izvođenja slobodnog udarca. Modrić izveo prekid pa u nastavku akcije daje dubinsku loptu u 16 m za Vrsaljka, ali ništa od svega.

73' -  Modrić za Pjacu koji se odmah našao u izglednoj situaciji, ali na drugoj vratnici traži nekog od suigrača no nikog nema.

U nastavku akcije modrić puca po sredini gola.

71' - Pjaca ušao umjesto Mandžukića. Ramos ide van, Araujo unutra.

67' - Zamjena kod Perua. Hurtado ušao umjesto Floresa. Druga zamjena za Peru s obzirom da je koju minutu prije iz igre izašao Cueva, a na njegovo mijesto je ušao Benavente. 

Kalinić je izašao iz igre, a Kramarić, koji je u ovom trenutku i najefikasniji hrvatski napadač, tj. napadač u najboljoj formi, je ušao na njegovo mjesto.

60' - Perišić probija stranu i centrira no samo do vratara Perua Cacede.

56' - Slobodni udarac za Hrvatsku. Dalić koristi prekid i u igru uvodi Kovačića umjesto Brozovića.

52' - Peru se poigrava s Hrvatskom. Još jedno opasno otvaranje gostiju. Hrvatska se obranila, ali samo za trenutak kada lopta dolazi do Floresa koji puca mrvicu pored gola.

47'- Peru je poduplao prednost tek što se krenulo s centra. Goooool za 2:0 zabio je Edison Flores.

 

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

Odmah opasnost po Subašićev gol. Previsoka lopta za Farfana čiji udarac je neprecizan.

---------------------------------------------------------------------------------

Peru na odmor ide s apsolutno zasluženom prednošću. Bili su bolji, agresivniji i puno organiziraniji dok od Vatrenih u prvih 45 minuta nismo vidjeli dovoljno. Puno nesigurnosti u obrani i apsolutna bezidejnost u napadu.

---------------------------------------------------------------------------------

45' -  Perišić i Strinić su se prekombinirali  na lijevoj strani i izbacili loptu u gol aut, a sudac označava kraj prvog dijela.

43' - Yotun iznudio još jedan korner za Peru.

41' - Hrvatska zabila gol, ali pogodak opravdano nije priznat. Kalinić je napravio prekršaj u napadu.

38' - Vrsaljko je požrtvovnom igrom izborio korner, dobro se kreće i s loptom i bez lopte. Modrić je ubacio, ali ponovno ništa od svega toga.

29' - Požutio i Brozović. Nepotreban , zbog faula na centru igrališta.

28' - Rakitić puca prizemno iz slobodnjaka. Lopta ide oko živog zida, ali golman brani.

27' - Žuti karton za Cueva. 
26' - Opet jedna duga lopta Rakitića. Kalinić prima i iznuđuje slobodni udarac po sredini gola na 18 m.

23'- Farfan radi nove probleme. Nova dobra lopta u prostor, ali na svu sreću je napadač moskovskog Lokomotiva nije uspio primiriti. Puca visoko preko gola.

21' - Peru se sada povukao na centar i prepustio igru Vatrenima, ali s time otvaraju veliki prostor za kontru što se sada i dogodilo, no ovaj put obrana na mjestu. Dobro izvedena offside zamka.

19' - Hrvatska obrana na klimavim nogama. Sada je zamalo Vida darovao Peruanskog igrača.

17' - Slobodni udarac za Hrvatsku na nekih 30 m od gola. Perišić puca u živi zid.

14' - Novi korner za Hrvatsku, ali još jednom slabo izvedeno.

12' - Agresivna igra se isplatila. Hrvatska nije uspjela iznjeti loptu. Strinić je ispao kolateralna žrtva te dodaje loptu Carillu i to je  GOOOOL.

 

Peru protiv Hrvatske vodi 1:0.

 
 
 

9' - Prvi pokušaj i prva obrana, nažalost našeg vratara. Farfan pronalazi Huevu koji s vrha 16 m puca neprecizno po sredini gola.

Peru nastavlja s agresivnijom igrom. Kao što je Gareca najavio, južnoamerička reprezentacija drži posjed i loptu u svojim nogama.

6' - Opasna diagonala Modrića za Kalinića. Bila je to ipak preteška lopta za napadača Milana.

5' - Peruanci za sada nešto aktivniji s više konkretnijih napada i loptom u nogama.

3' - Izvrsna akcija Vatrenih. Strinić daje finu loptu u prostor za Perišića koji pokušava ubaciti za Kalinića, ali lopta ne dolazi do napadača. Prvi udarac iz kuta. Slabo izvedeno.

1' - Započela je prijateljska utakmica između Hrvatske i Perua.

Mali problemi za Vidu kojeg je u posljednjoj liniji pritisnuo Farfan, no igrač Bešiktaša izlazi na kraj s tom situacijom.

--------------------------------------------------------------------------------

Lijepa naša ori se tribinama Hard Rock stadiona. 

Uskoro započinje utakmica.

--------------------------------------------------------------------------------

Vatreni na Floridi igraju sa sastavom koji dugi niz godina nije igrao Svjetsko prvenstvo i sastavom koji je bez obzira na ograničenja, manjak iskustva s velikih natjecanja i velikih i zvučnih imena, ima motiv, motiv koji i proizlazi iz ranije spomenutih razloga. Želja da se dokažu i pokažu i naciji, a i svom treneru Ricardu Gareca i na taj način osiguraju "pozivnicu" za Rusiju.

Hrvatska je ako ništa drugo, barem na papiru, jača momčad s obzirom da naši reprezentativci većinom igraju u ligama petice, njih čak 16.  S druge pak strane Peru ima samo jednog igrača koji igra u nekoj od najboljih liga, a riječ je o Andre Carrillu koji nastupa za engleski Watford, dok je ranije igrao za Sporting i Benficu, no u portugalskoj ligi i nije briljirao.

Vatreni 10 puta vrijednija reprezentacija

Uz Carilla najveća uzdanica su im vremešni veterani Jefferson Farfan i Paolo Guerrero (obojca imaju 34. god. op.a.). Spomenimo i da Paola Gerrera nema jer odrađuje suspenziju zbog  pozitivnog testa na doping, odnosno na kokain i benzoilekgonin. Prvotno je suspendiran na godinu dana s čime ne bi mogao nastupiti u Rusiji, ali mu je kazna nakon žalbe smanjena na šest mjeseci.

Vodu na naš mlin, tko je bolji na papiru, daje i činjenica da Peru vrijedi 36 milijuna eura, a Hrvatska 385 milijuna eura što zornije pokazuje odnos snaga nego FIFA-a ljestvica koja kaže da je Peru 11. reprezentacija svijeta, a Hrvatska 15.   

Oba izbornika najavljuju pobjedu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je odlučio u najjačem sastavu započeti utakmicu što bi još dodatno trebalo otežati situaciju za Peru, iako se postavlja pitanje, u kakvom su stanju naši reprezentativci nakon puta i naporne sezone koja je u snažnom zamahu.

"Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje. Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice" - rekao je Dalić.

S druge pak strane, izbornik Perua, nije štedio komplimente na račun Vatrenih, ali ne bježi od borbe:

"Hrvatska je velika ekipa, s velikim posjedom lopte, a na to ćemo odgovoriti istom mjerom. Nastojat ćemo imati loptu u svojim nogama većinu vremena. Bit će to intenzivna utakmica, a mi ćemo izaći na teren kako bismo pobijedili. Ne znam hoće li ritam utakmice biti kao na Svjetskom prvenstvu jer je sve ovo priprema da se ondje stigne na najbolji mogući način. Sumnjam da će biti kao na Svjetskom prvenstvu, no pristupit će joj se ozbiljno" - rekao je 60. godišnji Gareca.

Bila to pila naopako ili Gareca stvarno cijeni našu reprezentaciju i misli da može iznenaditi Vatrene, saznati ćemo noćas kada u 01:30 Vatreni istrče na floridski stadion Hard Rock.

Modrić nema nikakvih sumnji

Što se kapetana Hrvatske tiče, nepoznanica ne bi trebalo biti.

"Peruance krase izražena borbenost, trka i kompaktnost, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca. Farfan je u dobroj formi, Guerrera smatram možda i njihovim najboljim igračem. Sviđa mi se Peru, zajedništvo mu je vjerojatno najveća snaga. Čeka nas stoga muška utakmica protiv sastava koji prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom svjetlu" - rekao je Modrić. 

 "Sigurno će nam to biti dobra priprema za Argentinu na SP-u, koja ima još i bolje pojedince. Bit će nam to kvalitetna provjera i nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu, da ćemo ispuniti zahtjeve izbornika kao u prijašnjim utakmicama. Poštujemo Peru, kao i svakog drugog suparnika, no pobijediti želimo u svakoj utakmici, premda ne osjećamo pritisak. Važno nam je pružiti dobru partiju, a uspijemo li pritom pobijediti, bit će savršeno" - dodao je kapetan.

Isto tako, za Modrića je plan jasan:

"Moramo se držati svoje igre, svog stila. Imamo kvalitetu i trebamo je pokazati na terenu. Naravno, na nekim stvarima trebamo naporno raditi kako bismo bili još bolji. Želimo napredovati iz utakmice u utakmicu".

Veznjak Real Madrida se dotaknuo i očekivanja vezano za Svjetsko prvenstvo:

"Naš je san ponoviti Francusku '98, a cilj nam je prije svega proći vrlo zahtjevnu skupinu. Ići ćemo korak po korak, nećemo razmišljati previše unaprijed. Sazrijeli smo kao momčad, a i nas krasi zajedništvo. U Francuskoj '98 bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim su utakmicama navijači stali iza nas, i ta nam podrška treba. Svi zajedno možemo postići uspjeh, iskusniji smo i snažniji nego prije četiri godine".

S Meksikom u Teksasu u oslabljenom sastavu

Spomenimo da se druga utakmica "mini" sjeverno-američke turneje igra s utorka na srijedu u nešto kasnijem ili ranijem terminu, ovisno kako se gleda, s obzirom da se utakmica protiv Meksika igra još zapadnije u Teksasu pa je vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku još veća.

Drugi prijateljski ogled turneje na rasporedu je u 03:30 po našem vremenu i u toj utakmici Hrvatska će nastupiti u nešto oslabljenom kadru jer Dalić planira dati slobodno nositeljima reprezentacije tj. isprobati igrače koji će danas imati nešto slabiju minutažu.

Sastavi u kojima bi trebale istrčati reprezentacije su:

Hrvatska: Subašić; Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko; Brozović, Rakitić; Perišić, Modrić, Mandžukić; Kalinić

Peru: Carvallo; Trauco, Rodriguez, Ramos, Advincula; Farfan, Flores, Tapia, Cueva, Polo; Carrillo

 

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.