hgk

Svjetski i Europski tjedan novca od 27. ožujka do 2. travnja

Autor

Direktno.hr

I ove godine u Republici Hrvatskoj obilježava se Svjetski i Europski tjedan novca, putem niza aktivnosti koje će se održavati od 27. ožujka do 2. travnja, kako bi se financijskim obrazovanjem unaprijedila razina financijske pismenosti i omogućilo djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

26.03.2017. u 11:40
Ispiši članak

Obilježavanje tjedna počinje okruglim stolom Učimo upravljati novcem, koji će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka, u 10 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb). O aktivnostima HGK u području financijske pismenosti govorit će potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

„Prepoznavši značaj projekta Financijske pismenosti, HGK organizira tematske radionice i stručna predavanja za učenike i studente u različitim gradovima Hrvatske, nastojeći im time približiti i objasniti neke osnovne pojmove i ukupan značaj financijskih institucija i njihovu poziciju“, istaknuo je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić.

Tako će HGK, kao jedan od sudionika projekta, tijekom narednog tjedna organizirati nekoliko događanja diljem Hrvatske, među ostalim i konferencije: Financijska pismenost i visokoškolske ustanove na Pravnom fakultetu u Osijeku, Ekonomskom fakultetu u Rijeci i Zagrebu te Financijska pismenost u srednjim školama u ŽK Varaždin i ŽK Split.

Tjedan će završiti okruglim stolom u petak, 31. ožujka, u 11 sati u HGK (Rooseveltov trg 2), gdje će se predstaviti rezultati pilot-projekta Više znamo – bolje razumijemo, koji uključuje pet zagrebačkih srednjih škola. Učenici, profesori, predstavnici institucija i financijskog sektora imat će priliku iznijeti svoje viđenje projekta, s ciljem definiranja smjernica daljnjih aktivnosti u području podizanja financijske pismenosti učenika srednjih škola.

U projektu Svjetskog i Europskog tjedna novca u Republici Hrvatskoj sudjeluju: Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga banaka, Hrvatski ured za osiguranje, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka burza, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Štedopis-Institut za financijsko obrazovanje. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.