'UGROŽENA SKUPINA'

Rijeka podstanarima daje do 1500 kuna mjesečnih subvencija, evo kako ih se može ostvariti

Autor

ig

Budući da su podstanari među najugroženijim skupinama u Hrvatskoj, riječkom odlukom o socijalnoj skrbi predviđene su subvencije za podstanarstvo. 

22.01.2020. u 12:08
Ispiši članak

"Grad Rijeka će podmirivati naknadu za troškove zaštićene i slobodne ugovorene najamnine najmoprimcu u visini od 50 posto iznosa najamnine, odnosno najviše do tisuću kuna mjesečno. Najmoprimac koji plaća zaštićenu najamninu te najmoprimac koji plaća slobodno ugovorenu najamninu za stan u vlasništvu pravne osobe može ostvariti pravo na podmirenje troškova najamnine ako ispunjava socijalni uvjet ili uvjet prihoda ili uvjet jednoroditeljstva", komentirala je pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

"To se odnosi za stan koji je u vlasništvu pravne osobe. Osigurali smo pomoć i onima koji žive u stanovima koji su u vlasništvu fizičke osobe. Za korisnike koji ispunjavaju socijalni uvjet – pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, ovisno o broju članova kućanstva i to za samca u iznosu od 500 kuna mjesečno, za dvočlano kućanstvo 750 kuna mjesečno, za tročlano kućanstvo 750 kuna mjesečno, za četveročlano kućanstvo 800 kuna mjesečno.

Ako kućanstvo ima više od četiri člana, iznos se za svakoga člana povećava se za 100 kuna mjesečno do maksimalnog iznosa od 1500 kuna mjesečno", piše Novi list.

Oni korisnici koji ispunjavaju socijalni uvjet ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, te mogu zatražiti i pomoć kada je riječ o podmirivanju troškova električne energije.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.