SAKUPLJANJE I ODVOZ SELEKTIVNOG OTPADA

Potpisan milijunski ugovor za gospodarenje otpadom Općine Fužine

Autor

ig

Sustav za gospodarenje otpadom u Općini Fužine pospješit će specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz selektivnoga otpada, vrijedno nešto više od milijun kuna, za koje je danas svečano potpisan ugovor između Komunalnog trgovačkog društva Fužine (KTD Fužine) i domaće tvrtke Tehnix.

30.04.2021. u 13:10
Ispiši članak

Projekt nabavke specijalnog komunalnog vozila EKOMUNAL 16 m3 za sakupljanje, prijevoz i isipavanje prikupljenog reciklabilnog otpada sufinanciran je sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85 postotnom iznosu.

"Ovaj projekt ima mnogostruku važnost. S jedne strane osigurava nam provođenje ekoloških politika što nam je imperativ u Općini Fužine, a s druge strane sinergijski spaja EU fondove i kvalitetnog isporučitelja, hrvatsku tvrtku Tehnix koja se dokazala na području eko industrije", istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine navodeći kako se uključivanjem domaćih proizvođača u EU projekte potiče i razvoj hrvatskih tvrtki.

Projekt je KTD Fužine apliciralo na natječaj Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada mjera KK.06.3.1.18. u travnju 2020. godine, a ugovor je potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom veljače 2021. godine. Projekt je dio provedbe Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014-2020.

"Dobavom ovog visokokvalitetnog vozila, kao i nedavno nabavljenim reciklažnim dvorištem stvorili smo uvjete za kvalitetnije upravljanje gospodarenjem otpadom čime će se postići učinak u sakupljanju otpad od vrata to vrata, doprinijeti smanjenju ukupne količine odloženog otpada na odlagalište i rasteretiti okoliš", naglasila je Ana Merle, direktorica KTD Fužine.

Tehničke, ekološke i ekonomske prednosti ovog specijalnog komunalnog vozila su višestruke. Iznimna kvaliteta podvozja Mercedes omogućuje i garantira voznu uporabu do milijun kilometara, niski su troškovi održavanja te je, između ostaloga, i niža potrošnja goriva.

"Veseli me što su komunalna poduzeća prepoznala našu kvalitetu, profesionalnost servisne službe organizirane u Tehnixu te nam novim narudžbama i ugovorima preko javnih natječaja daju povjerenje u ostvarivanju njihovih benefita koji građanima osiguravaju jeftiniju i kvalitetniju uslugu zbrinjavanja komunalnog otpada", kazao je Željko Horvat, zamjenik direktora tvrtke Tehnix.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.