BIZNIS

Pod pokroviteljstvom Predsjednice: Kongres poduzetnica 2018.

Autor

Direktno.hr

Uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović krenula je organizacija kao i prijave za Kongres poduzetnica 2018, koji će, po drugi puta u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u Zagrebu 08. ožujka iduće godine okupiti najveći broj žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe.  

18.08.2017. u 11:24
Ispiši članak

Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i državama regije posljednjih je godina doživjela procvat. Iako žensko poduzetništvo nije tradicionalno ukorijenjeno u ekonomiji jugoistočne Europe, sve više žena pokreće, na krilima kvalitetnih start up-ova, svoja poduzetništva koja prerastaju nerijetko u srednje velike tvrtke do 50 zaposlenih.

Udio žena u hrvatskom poduzetništvu stalno je u uzlaznom trendu. Poduzetnice su danas jedan od najznačajnijih pokretača domaće ekonomije, zauzimajući više od 25% ukupnih ekonomskih aktivnosti države, te lidersku poduzetničku poziciju u regiji.

Uz ovu ohrabrujući statistiku, te odlična iskustava s ovogodišnjeg Kongresa koji je 08. ožujka u Zagrebu okupio više od 650 poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe, pripreme na organizaciji, ali i prijave svih zainteresiranih  za Kongres 2018 upravo su krenule ovih dana.

"Kongres poduzetnica Hrvatske i regije koji će se održati u Zagrebu 08. ožujka 2018. drugi je po redu kongres kojega organizira Virtualni ženski poduzetnički centar koji okuplja više od 2.300 članica i 77 člana u cilju jačanja i suradnje svih koji osiguravaju svoju egzistenciju poslovanjem na realnom tržištu.  Prema Strategiji razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020., koju je donijela Vlada RH prije tri godine, cilj je smanjenje jaza između odnosa poduzetničkih aktivnosti žena i muškaraca. Za ostvarenje tih ciljeva definirana je i potreba poboljšanja sustavne podrške u poduzetništvu žena, uvođenja poduzetništva žena u cjelokupnu institucionalnu infrastrukturu te promocija poduzetništva žena, što mi od svog osnutka 01. siječnja 2016. kontinuirano provodimo te Kongresom kao samo jednim od naših projekata provodimo u djelo", kazala je u povodu početka prijava sudionika Kongresa 2018 i organizacijski aktivnosti kongresnog tima, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra izražavajući zahvalnost predsjednici Republike Hrvatske na trećoj uzastopnoj godini potpore radu i projektima asocijacije kojoj je na čelu, kao i svim partnerima i sponzorima u pripremi i provedbi Kongresa.

U prvom redu Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici Grada Zagreba, Zakladi Konrad Adenauer, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Hrvatskoj gospodarskoj komori, kao i brojnim regionalnim institucijama, te udruženjima i asocijacijama koje okupljaju poduzetnice od Slovenije do Rumunjske. Kongres 2018. od prvog dana pripreme podržavaju poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske i regije, te od prvog dana pripreme i uz brojne sponzore Metroteka (dijamantni sponzor), Expert Product, ProConventa, Code lab, Kontoar i ČIP Sistemi (zlatni sponzori), Zagrebačka banka, Imaves (srebrni sponzori), Specijalistička ginekološka ordinacija dr. Mirjana Semenić Rutko i Tim Kabel. (sponzori) 

"Kongres poduzetnica 2018, baš kao i prethodni kojega smo organizirali ove godine, predstavljaju najveća događanja ove vrste u jugoistočnoj Europi, što stavlja Zagreb i Hrvatsku među lidere u razvoju  i promociji poduzetništva žena u regiji. Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje u Hrvatskoj, regiji a i šire kao i poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologije te primarno smanjenje marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu", najavila je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

U sklopu Kongresa poduzetnica organiziranog 08. ožujka ove godine upriličeno je i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem je više od trideset poduzetnica iz cijele Hrvatske predstavljalo svoje tvrtke, proizvode i usluge.

Posjetitelji su se upoznali ne samo s poduzetnicama - sudionicama Poduzetničkog sajma, nego su mogli isprobati i pogledati njihove proizvode, te informirati se o njihovim uslugama.

Kako je Poduzetnički sajam polučio veliki uspjeh kao dodatni sadržaj ovogodišnjeg Kongresa, ova promotivna aktivnost iznova je uvrštena i u infrastrukturu Kongresa 2018. godine, baš kao i odlično prihvaćeni business speed dating.

Prijave svih zainteresiranih obavljaju se putem službene internetske stranice Kongresa poduzetnica 2018 www.kongres.poduzetnica.hr ili na službeni mail Kongresa: [email protected]

Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, 8. ožujka 2018. predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Kongres poduzetnica još će jednom na Dan žena 08. ožujka 2018. na jednom mjestu okupiti u iznimnom broju okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.