VAŽNA POTPORA

Osječko-baranjska županija dodijelila poduzetnicima tri milijuna kuna vrijedne potpore

Autor

ri

Župan Ivan Anušić u utorak potpisao je ugovore o dodjeli potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja s 260 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije, a njihova ukupna vrijednost je 2.999.400,00 kuna. Najviše potpora dodijeljeno je za nabavu alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, nabavu računalne opreme i licenciranih računalnih programa, investicijsko održavanje i opremanje poslovnog prostora te marketinške aktivnosti. Za 14 korisnika odobren je najviši iznos potpore od 36.480,00 kuna.

15.04.2021. u 12:25
Ispiši članak

"Osječko-baranjska županija kontinuirano osigurava financijska sredstva za provedbu projekta pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a i vrijednost potpora se stalno povećava. Tako smo 2017. godine osigurali milijun kuna koji su podijeljeni za 46 poduzetnika, a potom svake godine povećavali taj iznos i broj korisnika potpora da bi ove godine dostigli tri milijuna kuna koji su podijeljeni za 260 poduzetnika i obrtnika koji našu županiju čine gospodarski aktivnom, zapošljavaju i proizvode", rekao je župan Ivan Anušić prilikom potpisivanja ugovora. Naravno, sukladno epidemiološkim mjerama, odnosno kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja osoba, u utorak je ugovore potpisalo 20 poduzetnika, a ostali će to učiniti tijekom ovog tjedna.  

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da je s ciljem poticanja poduzetništva i stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, podizanje razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnost te povećanje razine zapošljavanja, Osječko-baranjska županije objavila Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja.

"Korisnici potpora su subjekti malog gospodarstva i to fizičke i pravne osobe; trgovačka društva, obrti i zadruge. Potpore se dodjeljuju za kupovinu, izgradnju, rekonstrukcije i opremanje poslovnog prostora, investicijska i tekuća održavanja, nabave alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, stručna osposobljavanja i istraživanja tržišta, kreiranja brenda, marketinške aktivnosti i druge točno određene namjene. Potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 50.000,00 kuna za prerađivačku industriju, odnosno do 25 posto opravdanih troškova izvršenog ulagana, a najviše do iznosa od 25.000,00 kuna za ostale djelatnosti", istaknula je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Dodala je kako je Osječko-baranjska županija trenutno ima otvoreno još šest javnih poziva za poduzetnike, za mjere pomoći za vrijeme pandemije korona virusa, za informiranje, edukacije, savjetovanje, nastupe na sajmovima i druge promotivne aktivnosti, za klastere, a trajno je otvoren i javni poziv za kreditiranje poduzetnika kroz kreditne programe s nula posto kamata.

Jedan od potpisnika ugovora bio je i Marko Preradović, direktor tvrtke Bonavia d.o.o. iz Osijeka koja se bavi proizvodnjom namještaja. Pohvalio je dodjelu potpora Osječko-baranjske županije i istaknuo da njegova tvrtka ta sredstva koristi za kupovinu viličara koji im je potreban u svakodnevnom radu.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.