POBOLJŠANJE KONKURETNOSTI MSP-A

Ministarstvo gospodarstva objavilo javni poziv za projekte vrijedne 200 milijuna kuna

Autor

rj/h

Ministarstvo gospodarstva u četvrtak je objavilo javni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2", vrijedan ukupno 200 milijuna kuna, za koji će se zainteresirani moći prijaviti od 21. studenoga do 21. prosinca. 

15.11.2018. u 19:34
Ispiši članak

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća, ističe Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je o objavi poziva izvijestilo na svojim internet stranicama. 

Dodaju da je cilj poziva jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju izradu/razvoj/nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom. 

Ukupna alokacija poziva je 200 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80 tisuća kuna, a najviši iznose je milijun kuna.

Sam intenzitet potpore utvrdit će se ovisno o stupnju razvijenosti jedina lokalne i područne (regionalne) samouprave, a intenzitet se kreće od 65 posto prihvatljivih troškova prijavitelja sa sjedištem u VII. i VII skupini, do 80 posto za prijavitelje sa sjedištem u I. i II. skupini razvijenosti. 

Iz Ministarstva podsjećaju da se potpora dodijeljena po ovom pozivu smatra potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva, što znači da će se projektni prijedlozi zaprimati do isteka roka za zaprimanje, neovisno o iznosu ukupno zatraženih bespovratnih sredstava podnesenih projektnih prijedloga. Nakon što budu ocijenjeni svi podneseni projektni prijedlozi, za sufinanciranje će biti predloženi oni projekti koji će ostvariti najveći broj bodova prema kriterijima ocjene kvalitete, neovisno o redoslijedu zaprimanja, a u granicama ukupne alokacije poziva, objašnjavaju iz Ministarstva.

Napominju i da će se projektni prijedlozi podnositi putem sustava eFondovi u razdoblju od 21. studenog u 11,00 sati do 21. prosinca u 11,00 sati.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.