UGOVORI O ZAKUPU NA PET GODINA

MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE Rok za reguliranje zakupnog odnosa istječe krajem lipnja

Autor

av

Rok do kojega neposredni posjednici poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske mogu podnijeti zahtjev za sklapanjem ugovora o zakupu poslovnog prostora istječe 30. lipnja 2019. Stoga u Mnistarstvu državne imovine pozivaju sve neposredne posjednike koji još uvijek nisu regulirali zakupni odnos da to učine što prije, a najkasnije do kraja lipnja.

10.05.2019. u 11:19
Ispiši članak

Pravovremeno reguliranje zakupnog odnosa važno je kako za vlasnika, tako i za korisnike, kako bi i dalje bili u mogućnosti nesmetano koristiti poslovne prostore u kojima obavljaju svoju djelatnost. Potpisivanjem ugovora o zakupu na rok od pet godina nastoji se ostvariti jedan
od ciljeva upravljanja državnim nekretninama, a to je svim zakupnicima pružiti osjećaj sigurnosti i omogućiti im uredno i kontinuirano obavljanje djelatnosti.

Zahtjev za sklapanjem ugovora o zakupu poslovnoga prostora , za poslovne prostore koji su na upravljanju kod trgovačkog društva Državne nekretnine d.o.o., dostavlja se na adresu Planinska 1, Zagreb ili skenirano na e-mail:  [email protected] , a za poslovne prostore na upravljanju kod Ministarstva državne imovine, Dežmanova 10, Zagreb, na adresu elektroničke pošte: [email protected] . Detaljne informacije vezane uz postupak sklapanja ugovora mogu se pronaći na internetskoj stranici Društva Državne nekretnine d.o.o.

Važno je napomenuti da se sklapanje ugovora o zakupu za poslovni prostor u vlasništvu RH može ostvariti ako su podmirene sve dospjele obveze prema Republici Hrvatskoj te ispunjene sve dospjele obveze s osnove korištenja poslovnog prostora (primjerice troškovi režija, naknade za korištenje, komunalne naknade, pričuve i sl.). U slučaju da postoji dugovanje s osnove korištenja poslovnog prostora, takve korisnike pozivamo da kontaktiraju Ministarstvo državne imovine ili trgovačko društvo Državen nekretnine d.o.o. radi reguliranja dospjelog dugovanja.

Dugogodišnjim zakupnicima poslovnih prostora ministarstvo želi uspješne poslovne rezultate te im zahvaljuju na nastavku suradnje kao i na tomu što svojom prisutnosti i raznolikošću djelatnosti doprinose gospodarskim interesima i očuvanju državne imovine.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.