SAVJETOVANJE O GOSPODARSTVU I PODUZETNIŠTVU

Konferencija 'Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku' održat će se u Vodicama

Autor

lb

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu održava se od 25. do 27. travnja 2019. u hotelu Olympia Sky u Vodicama pod nazivom 'Investicijama i inovacijama za konkurentnu' Hrvatsku te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta poziva poduzetnike da se pridruže ovoj značajnoj konferenciji.

23.04.2019. u 21:21
Ispiši članak

Manifestacija tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Upravo zato, izvrsna je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o aktualnim gospodarskim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske kroz jačanje investicija i poticanje inovacija.

Ovogodišnje savjetovanje usmjereno je na strateško privlačenje investicija privatnog sektora, kao i na stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i poduhvate s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. Cilj je poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranog gospodarstva te kreativnih i tehnoloških inovacija.

''Tema ovogodišnjeg Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, 23. po redu, traži načine kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju '4I' : inovacija, investicija, industrije, izvoza. Da bi se to dogodilo, potrebno je dodati još koje I kao institucije, infrastrukturu… Također, savjetovanje odgovara na pitanje kako investicije učiniti efikasnim za rast ukupne produktivnosti Hrvatske. Zadatak nam je da učinimo Hrvatsku zemljom koja proizvodi i izvozi usluge i robu, a zadržava ljude”, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva kao i vrata u EU, ali tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja ogromnih potencijala. Konkurentna, poduzetna i inovativna Hrvatska odnosi se na razvoj tehnološki naprednog, izvozno orijentiranog i konkurentnog gospodarstva temeljenog na znanju i inovacijama, poticanju ulaganja i zapošljavanja u sektorima visoke dodane vrijednosti kroz pametne i ciljane intervencijske politike. 

Te politike podržavaju stvaranje poticajnog poslovnog okruženja i razvoj poduzetništva, znanstvenu izvrsnost, kreativnost i komercijalizaciju rezultata istraživačko razvojnih aktivnosti, brendiranje, digitalizaciju i primjenu novih tehnologija, proizvodne investicije i razvoj pametnih vještina te pridonose učinkovitom gospodarenju resursima, uvođenju strukturnih promjena u industriju i uslužne djelatnosti, jačanju suradnje između znanstvene zajednice i poslovnog sektora i jačanju pozicije hrvatskoga gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.
 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.