Prihvaćena ponuda 33 tisuće kuna niža

HNB će samo na kuhare, dostavljače i administratore potrošiti milijune!

Autor

Darko Markušić

Hrvatska narodna banka za povremeno i privremeno zapošljavanje u 2018. godini potrošit će gotovo četiri milijuna kuna.

11.01.2018. u 21:44
Ispiši članak

Središnja banka putem javnog natječaja zaključila je ugovor sa zagrebačkom Adria grupom d.o.o. vrijedan 3,17 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost ili gotovo 3,96 milijuna kuna s PDV-om.

Druga pristigla ponuda bila je tvrtke Atalian Global Services Croatia d.o.o., koja je bila veća ukupno za 33 tisuće kuna.

Inače, HNB je prvo u listopadu prošle godine odabrala ponudu Atalian Global Servicesa, nakon čega se žalila Adria grupa, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je javni natječaj i naredila HNB-u da Adria grupi nadoknadi troškove žalbenog postupka od 25.625 kuna. Naime, Atalian je kao reference naveo usluge koje je pružala ranije njegova tvrtka Luxor ugostiteljstvo Plivi, Ini i Dalekovodu, a iako se radi o tvrtki u vlasništvu Ataliana u trenutku provođenja natječaja ta tvrtka nije pripojena već se radi o dva odvojena pravna subjekta. Isto tako, Atalian nije dokazao da njegovi djelatnici raspolažu traženim ugostiteljskim kvalifikacijama, odnosno certifikatima.

Inače, HNB privremenim zapošljavanjem traži četiri administratora, dva blagajnika, vozača, po šest kuhara, konobara, pomoćnih radnika u kuhinji i dostavljača, te dva administratora dostavljača.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.