SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA

Hanfa obustavila postupak za stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju

Autor

lb

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u petak je na 8. ovogodišnjoj sjednici donijelo rješenje kojim se obustavlja postupak pokrenut povodom zahtjeva za izdavanje odobrenja za stjecanje udjela u društvu Wüstenrot životno osiguranje d.d. Rješenjem se obustavlja postupak pokrenut od strane društava: EUROINS INSURANCE GROUP A.D., EUROHOLD BULGARIA A.D., STARCOM HOLDING A.D., A.M.C. i V.M.C., K.I.B., i društva KJK FUND II, SICAV-SIF S.A.. 

28.02.2020. u 16:15
Ispiši članak

Na sjednici doneseno je nekoliko rješenja kojima se društvima za upravljanje fondovima gospodarske suradnje (FGS) nalaže unaprjeđenje ili uspostavljanje unutarnjih sustava kontrole, sve sukladno Zakonu o alternativnim investicijskim fondovima. Tako je izdano rješenje kojim se društvu HONESTAS PRIVATE EQUITY PARTNERI d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom nalaže da najkasnije u roku od 90 dana unaprijedi uspostavljeni sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja fondova pod svojim upravljanjem, a kojim će osigurati funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja od poslova upravljanja imovinom alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala Honestas FGS.

Društvu Inspire Investments d.o.o. naloženo je da uspostavi adekvatan, dokumentiran, sveobuhvatan i učinkovit sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja, kojim će osigurati funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja imovine alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala s privatnom ponudom Inspirio FGS od posla upravljanja imovinom predmetnog fonda. 

Doneseno je i rješenje kojim se nalaže društvu PROSPERUS-INVEST d.o.o. za upravljanje fondovima da najkasnije u roku od 90 dana unaprijedi uspostavljeni sustav kontrole procjene vrijednosti ulaganja fondova pod svojim upravljanjem, a kojim će se osigurati funkcionalna nezavisnost posla vrednovanja od posla upravljanja imovinom alternativnih investicijskih fondova rizičnog kapitala Prosperus FGS i Prosperus FGS II. Rješenje je doneseno i za društvo QUAESTUS PRIVATE EQUITY d.o.o. za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima rizičnog kapitala s privatnom ponudom, a kojim će se osigurati funkcionalna nezavisnost posla vrednovanja u odnosu na funkcionalnu nezavisnost posla vrednovanja od posla upravljanja imovinom alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala Quaestus Private Equity Kapital II. 

Uz navedeno, na sjednici doneseno je i rješenje kojim se društvu Invera Equity Partneri d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima u osnivanju, izdaje odobrenje za rad velikog UAIF-a te odobrenje kojim se Kemalu Sikiriću i Edinu Hadžavdiću daje dozvola za obavljanje funkcije člana uprave tog društva. 

Uz navedeno, na sjednici izdana su i rješenja kojima  se da daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja i to: Vinku Propadalu, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju Agencija Propadalo iz Sesveta, Zagreb, Marku Markiću, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju MM Aurum iz Zagreba i Hrvoju Curiću, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju CRO HR iz Nove Gradiške. 

Detaljne objave s 8. ovogodišnje sjednice Upravnog vijeća Hanfe možete pročitati ovdje

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.