BUTKOVIĆ U VARAŽDINU

Habijan poručio: HŽ infrastrukturu treba vratiti u Varaždin!

Autor

Direktno.hr

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je inicijativom Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i kandidata za gradonačelnika, posjetio Varaždin. Razlog dolaska bila je problematika i rješavanje pitanja takozvane 'kućanske rampe'.

15.05.2017. u 15:15
Ispiši članak

'Ministarstvo apsolutno podržava konkretne planove koje su u programskim mjerama ugrađene u smjeru etabliranja Varaždina kao logističkog i distribucijskog čvorišta sjeverne Hrvatske, ali i budućeg logističkog čvorišta međudržavne regije. U ovom segmentu, ministarstvo će inicirati mjere povratka HŽ infrastrukture u Varaždin. Za razvoj projekata pojačano će se koristiti sredstva EU kao i dostupni programi EBRD-a te će ministarstvo u ovom dijelu dati stručnu potporu Varaždinu pri pripremi projekta', naglasio je Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom posjeta Varaždinu.

'Našim prijedlozima i rješenjima u potpunosti ćemo riješiti problem pružnog prijelaza koji već godinama našim građanima onemogućava neometano kretanje u prometu', dodaje Habijan.

Problematičan željeznički prijelaz 'kućanska rampa', već više od deset godina predstavlja najkritičniju prometnu točku u gradu Varaždinu. Kao i sve ostale, i ovaj problem je sadašnja vlast ignorirala i nastavlja ignorirati. Zbog učestalog i dugotrajnog zatvaranja prijelaza, promet u tom dijelu grada konstantno se prekida i zaustavlja se njegov normalan tijek.

'Kako se u istočnom dijelu grada promet intenzivno povećao i nastavlja se povećavati te se unutar godine dana planira izgradnja novih 200 stanova, u bližoj budućnosti možemo očekivati još više prometnih poteškoća i pravih kolapsa na raskrižju ulica Vilka Novaka i Frana Supila', ističe Habijan.

Neka od rješenja koje nudi Habijanov tim su premještanje cjelokupnog željezničkog prometa na drugu lokaciju, proširenje pješačkog pothodnika kako bi se omogućilo korištenje za osobna vozila, proširenje pješačkog pothodnika i premještanje depo-a i preseljenje glavnog dijela kolodvora južnije od 'kućanske rampe'.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.