PRVI KORAK

Grad Split pokrenuo postupak za izradu projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa

Autor

rj

Grad Split je u petak objavio prethodno savjetovanje za uslugu izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa što je prvi korak u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti.

12.04.2019. u 15:21
Ispiši članak

Usluga izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa procijenjena je, naime, na 5.000.000,00 kuna bez PDV-a, a predmet nabave bit će izrada:

1. idejnog projekta sa svom dokumentacijom koja je potrebna za ishođenje lokacijske dozvole (pribavljanje posebnih uvjeta javnopravnih tijela).

2. glavnih projekata sa svom dokumentacijom koja je potrebna za ishođenje građevinskih dozvola (potvrde javnopravnih tijela da je glavni projekt izrađen u skladu s posebnim propisima). Ukoliko se određene građevine i radovi u obuhvatu ovog projektnog zadatka mogu graditi, odnosno izvoditi bez građevinske dozvole, u skladu s glavnim projektom, prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima potrebno je predvidjeti glavne projekte i za takve građevine i radove. Izradi glavnog projekta, odnosno pojedinih projekata koje sadrži, prethodi i izrada odgovarajućih elaborata (geomehanički elaborat, elaborat zaštite od požara, elaborat zaštite na radu…). DPU-om koji je na snazi za predmetno područje, propisana je obveza izrade Krajobraznog elaborata, koji prethodi izradi glavnih projekata. 

3. projekata uklanjanja građevina .

4. izvedbenih projekata .

5. troškovnika za izvođenje svih potrebitih radova izgradnje predmetnih građevina i zahvata za provođenje postupka javne nabave, a u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi .

6. projektantski nadzor za vrijeme izvođenja radova.

Savjetovanje traje do 18. travnja 2019.godine do 10 sati. Ukoliko tijekom savjetovanja bude primjedbi stručne službe će ih obraditi i potom raspisati nabavu.

Grad Split kao investitor namjerava urediti dio područja Žnjanskog platoa za kojeg je zatražio koncesiju. Osim područja koje će uključivati koncesija predmet ovog projektnog zadatka je i uređenje ceste s pripadajućom infrastrukturom sjeverno od obuhvata koncesije.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.