MEĐUNARODNA KONFERENCIJA VINSKIH, UGOSTITELJSKIH I GASTRO ZNALACA
FOTO: WINE Enogastro VIP Event u 2023. godini 'poteći će' iz Rijeke, grada koji teče
Tradicija koja traje bez prestanka već sedmu godinu uz do sada organiziranih 27 eventa diljem Hrvatske se nastavlja. Organizator agencija RICERCA MERCATO odlučila je najaviti za iduću 2023. godinu vrlo kvalitetni i sadržajno iznimno bogati WINE EnoGASTRO VIP Event.
Nakon iznimno dobro posjećenih evenata u 2022. i u narednoj godini tim agencije RICERCA MERCATO na čelu s Dantesom Begićem odlučio se na organizaciju pet evenata u istim vrlo kvalitetnim enogastronomskim destinacijama domaćinima koje su to bile i ove godine.
Datumi, destinacije i domaćini su:
- Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna, 1. ožujka 2023.
- Novigrad (Istra) Hotel Rivalmare i CMIK (Centar za manifestacije), 3. ožujka 2023.
- Split Hotel Amphora, 15. ožujka 2023.
- Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 17. ožujka 2023.
- Zagreb Hotel Antunović, 29. ožujaka 2023.
U 2022. godini WINE EnoGASTRO VIP Eventi bili su iznimno dobro posjećeni i na pet evenata bilo je ukupno više od 1800 gostiju iz ugostiteljsko-turističke struke, sudjelovalo je čak 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom, a svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je ukupno 30 Chefova -kuharskih majstora. Gosti su se mogli educirati kroz degustaciju 50 različitih lokalnih specijaliteta, koja su bila sljubljena s vrhunskim vinima vinara i koji su bili partneri evenata.
U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača i organizator vrlo veliki naglasak daje hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma.
Posebnost događaja je i ta da je organizator i u idućoj 2023. godini u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim uzvanicima omogućio sve besplatno:
- besplatan ulaz za uzvanike,
- besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova),
- besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije,
- besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije – Cooking show.
Dantesovi eventi imaju i humanitarnu notu stoga će organizirani edukativni Cooking Show biti i ove godine humanitaran, a sudjelovat će oni restorateri i hotelijeri koji žele pokazati humanost i žele pomoći onima kome je pomoć potrebna.
Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista...) te proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.
Organizator Dantes Begić tim povodom je rekao: "U 2023. godini na našim eventima imat ćemo puno vrlo lijepih noviteta kao i svake godine jer smo nepresušni izvor ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati. Ciljano na evente pozivamo restoratere i hotelijere i općenito HoReCa struku jer nam je cilj njih educirati i povezati s kvalitetnim proizvođačima raznih delicija i proizvoda.
Naš glavni posao su Mystery Guest projekti tj. Tajni gost projekti, koji nam ukazuju na mane, probleme i nedostatke našeg turizma. Tijekom i ove godine projekti su nam pokazali da moramo raditi na izražaju lokalne ponude, ali i da imamo sve veći problem s kvalitetom usluge na koji mi već godinama ukazujemo. Sezona je bila jako dobra, a kvalitetu usluge i odnosa prema gostu imali smo na osrednjem nivou. Takvom razinom kvalitete usluge ne smijemo biti zadovoljni, već nešto poduzeti. Kroz naše projekte 'Tajni gost' ustanovili smo da u 85 posto ugostiteljskih objekata (restorana, konoba, bistroa i barova) djelatnici ne pozivaju na ponovni dolazak, a u čak 60 posto objekata nisu nam se zahvalili na dolasku niti su nas pozdravili na odlasku. To je naša zbilja! Zato našim eventima želimo potaknuti HORECA sektor na edukacije. Naša ćemo predavanja čim više usmjeriti na edukacije s ciljem podizanja razine kvalitete usluge.
Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih vrlo kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.
Potporu projektima očekujemo i ove godine od Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, a iznimno važno partnerstvo očekujemo od Hrvatske turističke zajednice, županija i gradova domaćina i njihovih turističkih zajednica, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore".
Od samoga početka organiziranja evenata, još od 2017. godine, vrlo velik je interes za eventima partnera izlagača i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste.
Organizator poziva sve zainteresirane potencijalne partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače (vino, rakije, meso, pršuti, kobasice, sir, riba, ugostiteljska oprema i proizvođače raznih kvalitetnih proizvoda) koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti iskazanim interesom i upitom za suradnju izravno na email: [email protected].
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.