priznanje

U Europskom domu HAKOM-u dodijeljen MAMFORCE STANDARD

Autor

Direktno.hr

MAMFORCE STANDARD se dodjeljuje javnim institucijama, državnim tijelima i javnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima koje su uspješno prošle neovisnu procjenu uvjeta rada i postojećih praksi upravljanja ljudima i koji će u nadolazećem razdoblju, temeljem dobivenih preporuka, implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama.

11.05.2017. u 12:10
Ispiši članak

U prigodi obilježavanja Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji u prostorima Europskog doma Zagreb, ove srijede, 10. svibnja, predstavljene su nove zakonodavne i nezakonodavne inicijative Europske komisije u području ravnoteže poslovnog i privatnog života te je održana dodjela MAMFORCE STANDARDA u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“.

MAMFORCE STANDARD se dodjeljuje javnim institucijama, državnim tijelima i javnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima koji su uspješno prošli neovisnu procjenu uvjeta rada i postojećih praksi upravljanja ljudima i koji će u nadolazećem razdoblju, temeljem dobivenih preporuka, implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projektni partneri su HNK Split, udruga RIJEČI/PRAVE/PREDSTAVE i Spona. Ukupna vrijednost projekta je 437.172,29 EUR, od čega Europska unija sudjeluje sa 350.000 EUR.

Nakon pozdravne riječi pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, koja je istaknula važnost ovog projekta za postizanje ravnopravnosti, kao i činjenicu kako su u proces MAMFORCE audita uključene institucije iz javnog sektora, a što ne bi bilo moguće bez podrške EU koja kroz podršku aktivno doprinosi rješavanju prepoznatih problema u zajednici, MAMFORCE STANDARD uručen je predstavnicima Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP-a).

"Motivi za uvođenjem MAMFORCE Standarda u HAKOM usmjereni su na dobivanje uvida u postojeće stanje organizacije, a sve u cilju privlačenja, razvoja i zadržavanja stručnjaka, dodatnog povećanja motivacije zaposlenika te u svrhu daljnjeg poboljšanja u području usklađenja privatnih i poslovnih obaveza naših zaposlenika. U cilju neprestane nadogradnje i težnje za poboljšanjem rada same organizacije prepoznali smo temeljnu ideju MAMFORCE metodologije kao prikladnu osnovu HAKOM-ovog daljnjeg unapređenja, istaknuo je prilikom dodjele dr. sc. Dražen Lučić", predsjednik Vijeća HAKOM-a.

O najnovijem prijedlogu zakonodavnih i nezakonodavnih inicijativa Europske komisije donesenih s ciljem lakšeg usklađenja privatnog i poslovnog života prisutne nazočne je upoznala mr. sc. Dijana Kobas Dešković, kreatorica MAMFORCE STANDARDA.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.