BESPLATNA REGISTRACIJA

Digitalna komora poduzetnicima štedi vrijeme i novac

Autor

ri

Na portalu digitalnakomora.hr objedinjene su sve ključne informacije za uspješno poslovanje. Hrvatska gospodarska komora uspješno je završila projekt Digitalna komora, u sklopu kojeg je razvijena informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge namijenjena članicama HGK, javnoj upravi, znanstvenoj zajednici i građanima, a kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

10.06.2020. u 15:20
Ispiši članak

Na portalu digitalnakomora.hr tako je dostupno osam e-usluga (e-članice, e-gospodarske informacije, e-javne ovlasti, e-financiranje, e-zakonodavstvo, e-edukacije, e-sajmovi i promocija te e-pokreni poslovanje), zahvaljujući kojima su unaprijeđeni komunikacija i odnosi između HGK i članica, digitalizirano je izdavanje dokumenata koje HGK pruža u okviru javnih ovlasti, a gospodarstvenicima je omogućeno aktivnije sudjelovanje u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira te uvid u poslovanje svih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj.

Korištenje portala Digitalna komora je besplatno, a svi registrirani korisnici na jednom mjestu imaju kvalitetne, točne i aktualne informacije koje su ključne za uspješno poslovanje.

 

O e-uslugama Digitalne komore:

  • e-članice je temeljna usluga Digitalne komore koja sadrži osobni profil svake članice te je povezana sa svim drugim e-uslugama. Putem ove usluge članicama je omogućen pristup udruženjima, grupacijama i zajednicama HGK te aktivniji angažman putem digitalne platforme, kao i brža te učinkovitija komunikacija između HGK i članica i članica međusobno.
  • Usluga e-gospodarske informacije na jednom mjestu objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije, kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebni pokazatelji za Hrvatsku te opće informacije o Hrvatskoj i hrvatskom gospodarstvu, kao i međunarodnom poslovanju. Tu je i tražilica poslovnih subjekata za koje su dostupni osnovni podaci te aktualni financijski pokazatelji i analiza poslovanja, statistike djelatnosti te podaci o uvozu i izvozu.
  • Zahvaljujući usluzi e-javne ovlasti sve javne ovlasti dodijeljene Hrvatskoj gospodarskoj komori putem zakona i drugih akata, kao što su primjerice EU potvrda, dozvole za međunarodni promet, potvrda o podrijetlu robe te ATA karnet, bit će dostupne na digitalnom sučelju.
  • Usluga e-financiranje omogućava korisnicima povezivanje s izvorima financiranja i potencijalnim investitorima. Osim toga nudi i prikaz relevantnih baza podataka o dostupnim načinima financiranja te kalkulatore, upute i vodiče kao podršku.
  • Usluga e-zakonodavstvo nudi prikaz zakonske regulative prema djelatnosti članica, ubrzava i digitalizira rad arbitraže i sudišta pri HGK te članicama omogućava sudjelovanje u izradi zakonskih akata.
  • e-edukacije je usluga koja članicama omogućava pristup bazama znanja, pregled edukacija internog i eksternog karaktera te svladavanje različitih modula e-učenja.
  • Usluga e-sajmovi i promocije digitalna je platforma za prijavu članica za sudjelovanje na sajmovima, a putem nje korisnici mogu pristupiti akcijama i ostalim promocijskim aktivnostima, pogledati kartu sajmova ili se pridružiti akciji Kupujmo hrvatsko.
  • Dodatno razvijena usluga je e-pokreni poslovanje, namijenjena prvenstveno budućim poduzetnicima, ali i svim mikro, malim i srednjim poduzećima i start-upovima. U sklopu ove usluge mogu se pronaći ključne informacije o pokretanju poslovanja, izradi poslovnog plana, usklađenju sa zakonskom regulativom te daljnjem razvoju i financiranju poslovanja.

Ukupna vrijednost projekta je 28.694.815,68 HRK od čega 85%, odnosno 24.390.593,32 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% Hrvatska gospodarska komora kao korisnik projekta. Više informacija o Digitalnoj komori dostupno je na digitalnakomora.hr.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.