NA OGLASNIKU CROZILLA

Cijene stanova u siječnju rasle za 0,6 posto, kuća još i manje

Autor

rj

Siječanjske cijene stanova na oglasniku Crozilla.com na mjesečnoj su razini u prosjeku porasle tek za 0,6 posto, a kuće za 0,2 posto.

28.02.2020. u 11:04
Ispiši članak

Razlika u njihovim cijenama i dalje je izražena, a podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su kuće u prosjeku bile gotovo 23 posto jeftinije od stanova. Razlika je posebno vidljiva u gradovima diljem unutrašnjosti, čak i u Zagrebu u kojem su kuće bile 36 posto jeftinije no stanovi, dok je u Bjelovaru ili Osijeku razlika iznosila oko 40 posto, a s druge strane u Poreču tek 0,3 posto.

Najniže cijene kuća i stanova, i dalje se mogu pronaći u gradovima kontinentalnog dijela zemlje. Tek 419 eura tražilo se u siječnju za kvadratni metar kuće u Bjelovaru u kojem niti stanovi nisu imali visoke cijene, te su njihovi kvadrati na Crozilla.com u prosjeku oglašavani po 724 eura.  

Po prosječnoj cijeni od 651 euro za kvadratni metar oglašavane su kuće na području Slavonskog Broda u kojem su kvadrati stanova bili za 108 eura skuplji.

U Osijeku se tijekom siječnja za kvadratni metar stanova tražilo 966 eura, te 370 eura manje za kvadrat kuće.

Nešto skuplji od prethodnih gradova, no i dalje jeftiniji od većine drugih, bio je Varaždin s cijenom kuće od 739 eura i 405 eura po kvadratu višom prosječnom cijenom stanova. 

U najtraženijem gradu, Zagrebu, prosječna tražena cijena kvadratnog metra stanova koji su se prodavali na oglasniku Crozilla.com iznosila je 2108 eura, dok se za kvadrat kuće tražilo 760 eura manje.

Kvadrat kuće u Dubrovniku gotovo jednak cijeni 3 kvadrata u Senju

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako je najmanja razlika u cijenama kuća i stanova tijekom siječnja zabilježena u Poreču. Prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova iznosila je 2041 euro, dok je kvadratni metar kuće bio tek 6 eura jeftiniji.

Najviše cijene i dalje drži Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražilo 3597 eura, a za stanove 492 eura više.

Razlika od 281 euro, zabilježena je u Splitu u kojem su stanovi oglašavani po prosječnoj cijeni od 2954 eura, te kuće po 2673 eura. 

U Opatiji je kvadratni metar stana u prosjeku oglašavan po 3155 eura, dok su kuće bile gotovo 900 eura jeftinije.

Osjetna razlika vidljiva je u Šibeniku u kojem su stanovi oglašavani po prosječnoj siječanjskom cijeni od 2266 eura, a kuće za 678 eura manje. Slična je razlika, 652 eura, zabilježena u Zadru u kojem je prosječna oglašavana cijena stana iznosila 2287 eura, a kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice 1635 eura.

Jedan od povoljnijih gradova za kupnju nekretnina uz obalu i dalje je Senj. Prosječna oglašavana cijena tamošnjih je stanova u siječnju iznosila 1523 eura po četvornome metru, dok je cijena kuća bila 300 eura manja.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.